kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon soruşturmasında son gelişmeler

Yeni Haber
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Osman Aydın, müvekkili ile henüz görüştürülmediğini belirtirken, İlhan Selçuk'un sorgusunun başladığını, avukatların da sorgulama sırasında hazır bulunduğunu söyledi.

Aydın, müvekkilleriyle görüşmek amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğünde beklediklerini söyledi. Aydın, Perinçek ile henüz görüşemediğini ifade ederken, sorgulamanın başlamasıyla birlikte avukatların da çağırıldığını kaydetti.

"Şu anda İlhan Selçuk'un sorgulanmasına başlandı" diyen Aydın, Selçuk'un sorgulanmasında avukatlarının da hazır bulunduğunu bildirdi.

Avukat Osman Aydın, cep telefonu numaralarının alındığını ve müvekkili sorgulanmaya başlananın içeri çağırıldığını vurgulayarak, "Müvekkillerimizle görüşmek için çağırılmayı bekliyoruz" dedi.

GÖZALTINDAKİ KİŞİLERDEN 4'Ü SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

''Ergenekon soruşturması'' kapsamında gözaltına alınanlardan 4'ü sağlık kontrolden geçirildi.

Ümraniye'de bir gecekonduda el bombaları ve patlayıcıların ele geçirilmesinin ardından ortaya çıkartıldığı belirtilen ''Ergenekon terör örgütü'' ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde tutulan bu kişilerden 4'ü, gece
saatlerde, bir polis otomobiline bindirilerek Cerrahpaşa'daki Adli Tıp Kurumuna getirildi. Sağlık kontrolünün ardından 4 kişi, yeniden Emniyet
Müdürlüğüne götürüldü.

GÖZALTILARA TEPKİLER SÜRÜYOR

12 kişinin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ederken, İP'liler ve Cumhuriyet okurlarının gözaltılara tepkisi sürüyor.Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişinin Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor. Gözaltına alınanlardan 4'ü, gece saatlerinde Cerrahpaşa'daki Adli Tıp Kurumuna götürülerek, sağlık kontrolü yapıldı.

Öte yandan, Perinçek'in eşi Şule Perinçek'in de aralarında bulunduğu bir gurup İP'li Perinçek'in de aralarında bulunduğu 12 kişinin gözaltında olduğu Vatan Caddesindeki Emniyet Müdürlüğü önünde gözaltıları protesto etti. Başbakan Erdoğan, AKP ve hükümet aleyhine slogan atan İP'liler, basın açıklaması yaptı ve sonra dağıldı.

Cumhuriyet gazetesi okurları ve bazı sivil toplum örgütü üyesi bir gurup da, Selçuk'un gözaltına alınmasını protesto amacıyla gazetenin Şişli'deki merkez binasında saat 12.00'de toplanacak. Grup, buradan Osmanbey'de bulunan Atatürk Evi'ne kadar yürüyecek.

(ANKA)