kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kayıtlara göre Recep Özcan, Cemal Aydın'a "Önce bir aleti ölçtürelim, infial yaratır mı öğrenelim" diyor.

Runje'nin hareketi Simsar dosyasında

Kadir ERCAN ANKARA
Geçen yılki Sakaryaspor maçında tribünlere eliyle cinsel organını gösteren eski Beşiktaş kalecisi Runje'nin cezası telefon görüşmelerine konu olmuş..
Simsar operasyonunda, eski Futbol Disiplin Kurulu Başkanvekili Recep Özcan ile Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın arasında geçen, eski Beşiktaş kalecisi Vedran Runje'nin, seyircilere cinsel organını göstermesiyle ilgili telefon konuşması da dinlemeye takıldı. 14 Nisan 2007'de oynanan, Sakaryaspor-Beşiktaş karşılaşmasında hatalı goller yediği için tribünlerden yapılan çirkin tezahüratlara, eliyle cinsel organını göstererek tepki veren Beşiktaş kalecisi Runje'nin durumunun PFDK'da görüşülmesi öncesi Özcan, cezalandırılması için çeşitli talepler geldiğini belirtiyor ve "Cinsel organını gösteren adama ceza ver diye arıyorlar. Önce bir aleti ölçtürelim halkta infial yaratır mı bunu öğrenelim. Hemen ceza verilmez ki. Kadınlar gazetelerde, dergilerde boy boy çıplak fotoğraf veriyor, her yerlerini gösteriyor. Ayıp olmuyor. Herif aleti göstermiş ne olmuş yani!" diyor. Bu konuşmaların ardından PFDK, Runje'ye 2 maç ceza verdi. Tahkim kurulu ise cezayı bir maça indirdi.

AVUKATLARDAN İTİRAZ
Tutuklanan eski Mardin milletvekili Süleyman Bölünmez'in avukatları ise, telefon konuşmalarının dinlendiği sırada Bölünmez'in milletvekili dokunulmazlığı bulunduğunu, bu yüzden kaydedilen görüşmelerin hukuken geçersiz sayılması gerektiğini söylediler. Bölünmez'in, "Denize düşen yılan misali" kesilen cezalardan kurtulmak amacıyla hukuki yardım aramaktan başka amacı olmadığını savunan avukatları, Konya'da Bölünmez lehine karar veren hâkimin, kararı rüşvet karşılığında değil, hatıra binaen lehte verdiğini öne sürdüler.
Haberin fotoğrafları