kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Ankara'daki törende Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'la birlikte ateşin üzerinden atladı.

Devlet demir dövdü nevruz ateşi yaktı

Resmi nevruzun kutlandığı Ankara'daki törende bakanlar ve milletvekilleri ateşin üzerinden atlayıp barış mesajları verdi..
Resmi nevruz kutlamalarının Ankara'daki adresi Milli Kütüphane Başkanlığı'nın bahçesiydi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve bazı büyükelçilerle çeşitli okullardan öğrenciler katıldı. Kültür Bakanı Günay, "Nevruz bayramının içimizi ısıtmasını, bolluk bereket, barış getirmesini diliyorum" sözleriyle nevruz ateşini yaktı. Günay, "Bu coğrafyanın dayanışmayı ve barışı hatırlamaya ihtiyacı var. İnsanlar inaçlarının, yaşamlarının horlanmadığı, herkesin birbirine sevgi duyduğu günlerde yaşasın" dedi. Konuşma bittiğinde nevruz ateşi de sönmüştü. Törene katılan bakanlar demir dövdükten sonra yeniden harlanan ateşin üzerinden tek tek atladı. Kültür Bakanı ateşin üzerinden ikinci kez Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Mehter Başı ile birlikte atladı. Mehter Başı'nın kavuğunun düşmesi izleyenleri güldürdü. İstanbul Valiliği'nde başlayan program çerçevesinde, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Türk dünyası dernekleri temsilcileri ile bayramlaştı ve karşılıklı hediyeler verildi.