kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TGC Başkanı Orhan Erinç

TGC: Gözaltı biçimini anlamadık

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Türk yargısı her vatandaşı gözaltına alarak yargılama hakkına sahip. Ancak Selçuk'a gösterilen muamele anlaşılmaz..
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından, İlhan Selçuk'un sabaha karşı evi basılarak gözaltına alınmasına tepki gösterilerek, "Hrant Dink davası zanlılarına karakolda bayraklı pozlar verdirildiği görüntüler hafızalarda çok taze duruyor. Bunu hatırlayınca, İlhan Selçuk'a gösterilen muameleyi anlamakta daha büyük güçlük çekiyoruz" denildi. "Bağımsız Türk yargısının, ihtiyaç duyduğunda her Türk vatandaşını gözaltına alarak yargılayabilme hakkına sahip olduğu" belirtilen açıklama şöyle:

ANLAMIŞ DEĞİLİZ
"Ancak, kim olduğu bilinen, adı Türkiye'nin en eski yayın organı Cumhuriyet ile özdeşleşen, yaşamı evi ile gazetesi arasında ve iki resmi koruma eşliğinde geçen 83 yaşındaki gazeteci İlhan Selçuk'un evinin basılarak, sabaha karşı gözaltına alınmasının gereğini anlamış değiliz. Hrant Dink davası zanlılarına karakolda bayraklı pozlar verdirildiği görüntüler hafızalarda çok taze duruyor. Bunu hatırlayınca, İlhan Selçuk'a gösterilen muameleyi anlamakta daha büyük güçlük çekiyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin bağımsız Türk yargısına güvenini bir kez daha anımsatmak isteriz. Konunun takipçisi olacağımızı duyururuz."