kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

BM ve AB'ye mektup

AA
Başbakan Erdoğan, Kıbrıs'ta Annan Planı'nın yeniden temel alınması için BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a ve AB ülkelerine mektup gönderdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
BM ve AB'ye mektup
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve AB ülkelerine gönderdiği mektupta, Annan Planının Kıbrıs'ta yeni görüşmelerde temel alınmasını istedi. Erdoğan, 6 Mart'ta Ban Ki-Moon ve 7 Mart'ta Kıbrıs Rum kesimi hariç AB üyesi ülkelere gönderdiği mektupta, adanın birleştirilmesine yönelik yeni görüşmelerin, BM tarafından hazırlanan Annan Planı'nın zemininde, 2004 ilkbaharında kalınan yerden devam etmesi görüşünü dile getirdi. Mektupta, 24 Nisan 2004'te KKTC ve Kıbrıs Rum kesiminde eşzamanlı olarak referanduma sunulan, Kıbrıslı Türklerin yüzde 64 oranında "Evet'' dediği, Rumların ise yüzde 75 çoğunlukla reddettiği Annan Planı'na atıfta bulunan Erdoğan, "Uluslararası toplumda iyimserliğin geri dönüşünden" memnuniyet duyduğunu, diğer yandan 2008 yılının "adil, küresel ve sürekli çözüme ulaşmak için yeni bir fırsat sunmasını" ümit ettiğini belirtti. AB ülkelerine, Rumları çözüm bulmaya teşvik etmesi çağrısında bulunan Erdoğan'ın BM Güvenlik Konseyinin daimi üyeleri ABD, Rusya ve Çin'e de benzer mektuplar gönderdiği öğrenildi.

3 ÜLKEYE GİDECEK
Bu arada Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Erdoğan'ın 24-28 Mart arasında Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Bulgaristan'a gideceği duyuruldu.