kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

4.kez görevden alındı

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından iki kez merkeze çekilmek üzere bir kez de Diyarbakır'a müfettiş olarak atanması amacıyla görevden alınmasına karşın mahkeme kararı ile görevine geri dönen Ağrı Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, yine görevden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na ait atama kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Ağrı Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak başka bir görevde görevlendirilmek üzere görevden alındı. Ağrı İl Milli Müdürü Koçak iki kez merkeze, bir kez de Diyarbakır'a müfettiş olarak atanmasına karşın İdare mahkemesine yaptığı başvuruda haklı bulunmuş ve yürütmeyi durdurma kararları almıştı. Bakanlık tarafından yapılan itirazlar ise mahkeme tarafından reddedilmişti.

TTK'DA BİRÇOK BAYAN PERSONEL İLE BERABER ÖZBAL DA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Kız Teknik Öğretim Genel Müdür Yardımcılığı görevini vekaleten yürüten Esmihal Özbal'ın da bu göreve asaleten atanmasına ilişkin karar da Resmi Gazete'de yayımlandı. Necdet Tekin'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nda Program Dairesi Başkan Yardımcılığı görevini yapan daha sonra Kız Teknik Öğretim Genel Müdür Yardımcılığı görevine vekaleten atanan Esmihal Özbal bu görevden alınmıştı. Özbal'ın yanı sıra TTKB'de görevli bir çok bayan personel de başka görevlere atanmışlardı.

İSTİFAYA ZORLANMIŞTI

Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Osman Nuri Ulus da Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Ulus, daha önce Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevinde de bulunmuş daha sonra görevinden alınması üzerine bakanlık aleyhine dava açmıştı. Bakanlık ise Ulus'u istifaya zorlamak amacıyla eğitimiyle hiç ilgisi olmayan model uçak, gemi yapımı konusunda program hazırlama görevi verilmişti.

(ANKA)