kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Nevruz'da izin" maddesi işçilerin sözleşmesinde

Hüseyin KAÇAR SABAH
Daha önce Kürdistan haritalı havuzla gündeme gelen DTP'li Kayapınar Belediyesi'nin toplu iş sözleşmesinde bir ilk yaşandı. İşçiler 21 Mart Nevruz kutlamalarında idari izinli sayılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Nevruz'da izin" maddesi işçilerin sözleşmesinde
Diyarbakır'da Nevruz, toplu iş sözleşmesine girdi. DTP'li Kayapınar Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesiyle işçiler Nevruz kutlamalarında idari izinli sayılacak. Daha önce Kürdistan haritasına benzeyen havuz ve işe alımlarda Kürtçe bilme şartı gibi konularla adını duyuran Kayapınar Belde Belediyesi'nde 93 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ile Genel-İş Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Demir tarafından imzalanan toplu sözleşme için Karatekin "Toplu iş sözleşmemizde sosyal, kültürel ve ücret boyutu birlikte ele alındı. Neticede 2 yıllık bir toplu sözleşme imzaladık" dedi.

'BİR BAYRAM GİBİ KUTLANACAK'
Karatekin, toplu iş sözleşmesinde geçmişte var olan aile içi şiddet ile dil maddesinin de aynen korunduğunu belirterek, "Bu yıl da çalışanlarımızdan gelen talep üzerine Nevruz'un kutlandığı 21 Mart gününde çalışanların idari izinli sayılmaları toplu iş sözleşmesine konuldu" diye konuştu. Gazetecilerin bu maddenin sıkıntı yaratıp yaratmayacağı yönündeki sorusuna ise Karatekin, "Önemli olan meşruluktur. Amacımız Nevruz'u bölgemizde diğer bayramlar gibi kutlamaktır. Halkın bayramının kutlanmasının engellenmesini doğru bulmuyoruz. Bu maddenin hukuk açısından da bir sıkıntı yaratmayacağına inanıyorum. Bu sözleşme idare ile sendika arasında yapılan bir sözleşmedir. Bu açıdan hukuki bir sorun olmadığını düşünüyorum" dedi. Genel-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Demir ise Nevruz maddesinin işçilerin tamamının talebi olduğunu savundu.