kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çanakkale'de görkemli kutlama

Yeni Haber
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıl dönümü törenlerle kutlanıyor. Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen ilk törende, hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile diğer yetkililer, Atatürk Anıtı'na çelenk koydular. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.

GAZİLER ESKİ GÜNLERİ ARATMADI

Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 18 Mart Stadyum'unda düzenlenen törende, kortej geçişi eski günleri aratmadı.

* ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 93. YIL DÖNÜMÜ - GALERİ

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'yla başlayan törende, konuşmaların ardından kortej geçişi yapıldı. Asker ve öğrenci gruplarının geçişinin ardından kortejde bulunan Muharip Gaziler Derneği üyeleri 70 ile 90 arasında yaşları değişen gaziler, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Geçişi kimi gazi bastonuyla, kimisi de yanındaki arkadaşının koluna girerek tamamladı. Bir gazi, kaldırdığı 267 kilogramlık top mermisiyle Ocean zırhlısını vuran Seyit Onbaşı'yı hatırlatan bir top mermisini sırtına alarak korteje katıldı.

EMİNE ERDOĞAN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çanakkale Savaşı'nın yıldönümü törenlerinde ziyaret ettiği Şehitler Abidesi'nde gözyaşı döktü.

Anzak torunlarıyla birlikte şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek, laleler bırakan Emine Erdoğan, şehitler için dua etti. Duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında Emine Erdoğan, 94 yaşındaki şehit kızı Zeynep Benli'ye sarıldı. Emine Erdoğan, Anzak torunlarıyla birlikte 'barış' için zeytin fidanı dikti.

Erdoğan, Çanakkale Savaşı'nın 93. yıldönümü nedeniyle AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Barış elçileri' programı kapsamında Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelandalı askerlerin torunları ve Türk şehitlerinin yakınlarıyla birlikte Çanakkale'ye geldi. Çok sayıda milletvekili ve partilinin eşlik ettiği Emine Erdoğan, 'Barış elçileri' programı kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etti.

Şehitler Abidesi'ni ziyaret eden Emine Erdoğan'a buradaki vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atan vatandaşlar, Emine Erdoğan ile hatıra fotoğraf çektirmek için yoğun ilgi gösterdi. Anzak torunları ve Türk şehitlerin yakınlarıyla abide önünde hatıra fotoğraf çektiren Emine Erdoğan, daha sonra şehitlerin mezarlarını ziyaret etti. Mezarlara laleler bırakan ve dualar eden Emine Erdoğan'ın, şehitlik ziyaretinde oldukça duygulandığı ve gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Döktüğü gözyaşlarını güneş gözlüğüyle gizlemeye çalışan Emine Erdoğan, bir ara yanında bulunan 94 yaşındaki şehit kızı Zeynep Benli'ye sarıldı. Emine Erdoğan, savaşta Enver Paşa tarafından kamuflaj olarak kullanılan şapkayı sembolize eden Enveriye'yi de ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu.

Emine Erdoğan daha sonra Şehitler Abidesi'nde Anzak torunlarıyla birlikte barışı simgeleyen 7 zeytin ağacı dikti. Kürekle diktiği fidanların üzerine toprak döken Emine Erdoğan, zeytin ağaçlarının barışa vesile olmasını diledi.

ŞEHİT TORUNU ŞEHİTLER ANITINA GÜL BIRAKTI, ASKER OLMAK İSTEDİ

Şehit torunu şehitler anıtına gül bırakarak, asker olmak istediğini söyledi.

Çanakkale Zaferi kutlamaları sırasında şehit torunu ve ilköğretim 1. sınıf öğrencisi İbrahim Şahinoğlu, şehitler anıtına gül bıraktıktan sonra Vali Necati Şentürk'e dönerek askere olmak istediğini söyledi.

Küçük öğrencinin dedesi Mehmet Sait Kurbağa'nın 1986 yılında Eruh'ta terör örgütü tarafından, 1994 yılında da ninesi Meryem Kurbağa'nın mayın patlaması sonucu şehit edildiklerini öğrenen Vali Şentürk, şehit torununu alnından öperek, onu cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.