kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Toptan: Anayasa değişikliği gelsin görelim

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP'nin temelli kapatılması istemiyle açtığı davanın ardından, parti içinde başlatılan Anayasa değişikliği çalışmalarını değerlendirdi ve "Önce bir değişiklik gelsin görelim" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Yaşlılar Haftası nedeniyle Ankara'daki huzurevlerinden gelen yaşlıları kabul etti. "Ben de artık bir yaşlıyım" diyerek sözlerine başlayan Toptan, yaşlıları Meclis'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Toptan, "Hepimizin yaşlıları var. Sizlerden alacağımız dersler geleceğimizi yönlendirecek ve aydınlatacak" dedi.

Son yıllarda devlet ve hükümetin yaşlılar için yaptığı hizmetlere de değinen Toptan, "Devletin temel görevi yaşlılara sahip çıkmak, onların yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü hizmeti vermektir. Dünyanın yaşlılara sahip çıkmayan çeşitli ülkeler var. Devletimiz bu konuda çık duyarlı. Bizim geleneklerimiz var" diye konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Toptan, AKP'nin kapatılma davasına ilişkin parti içinde başlatılan "Anayasa değişikliğine" ilişkin çalışmaların hatırlatılması üzerine, "Anayasa değişikliği önce bir gelsin görelim. Partilerarası görüşmeler devam ediyor. Ben de bunları sizlerin yazdıklarından öğreniyorum" demekle yetindi.

(ANKA)