kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İnternette 'satılık hayat'

Yeni Haber
Avustralya'da bir adam, internetteki dünyaca ünlü açık artırma sitesi eBay'de sadece mal varlığını değil, tüm yaşamını satışa çıkarmaya karar verdi.

BBC'nin haberine göre, eBay'de hayatını satılığa çıkaran Ian Usher'ın kararının arkasında başarısız bir ilişki yatıyor. 44 yaşındaki Usher, sahip olduklarının yanında mesleğini de satacağını söylüyor. Amacıysa evliliğinin çökmesi üzerine hayatını değiştirebilecek bir maceraya atılmak.

Britanya'dan Avustralya'nın batısına bundan altı yıl önce göç eden Usher, açık artırmayla 400 bin dolar kadar para biriktirmeyi hedefliyor. Usher, bu parayla Avustralya'dan bir elinde pasaportu diğer elinde uçak biletiyle ayrılmak istediğini belirtiyor.

Perth kentinde bir halıcı olan işvereni de müzayedeyi kazanacak kişiye Usher'in işini vermeyi kabul etmiş. Ancak bu kişiye, iki haftalık bir değerlendirme süreci sonunda kalıcı bir mevki sunulacak. Kazanan ayrıca açık plan bir ev, bir otomobil, bir motorsiklet, spa ve sörf tahtalarına da sahip olacak.

Ian Usher, acıklı bir hikaye satmaya çalışmadığını, açık artırma yönteminin geçmişin bir kalemde silebilmesi için en kolay olduğu yorumunu yapıyor. Açık artırma Haziran ayında başlayacak.

CİHAN