kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdoğan, Mardin Süryani Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Nuri Saliba Özmen ile selamlaştı.

Güneşi balçıkla sıvayamazsınız

Ekrem ARSLAN- MARDİN
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Mardin'den seslenirken "Şu anda güneşi balçıkla sıvamak isteyenler var, sıvayamazsınız. Millet buna fırsat vermiyor" dedi. Şanlıurfa'dan Mardin'e geçen Erdoğan, partisinin Mardin Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Başbakan partililerine "Sizler bu milletin iradesine inanın. Türkiye'ye yıllarını kaybettirmiş bu korku siyasetinin artık gündemden düşmesi şarttır" diye seslendi. Erdoğan şunları şöyledi:

* DEREBEYLER AĞALAR YOK: İmtiyazlı konumlarının sarsılmamasını isteyenler var. Ama o derebeyleri, o hanedanlar, o ağalar yok artık. Milletimiz bir bütün olarak siyasete el koydu. AK Parti'nin ışığını bu millet yaktı. .

* GÖNÜL AMPULÜ: Birileri sokaklara dökülüp ampul kırıyor, ağlarız gülünecek halimize. Siz gönül ampulü nedir bilir misiniz? Millet bu ampulün asıl anlamını çok iyi biliyor. Onun içindeki ışık, bu ülkeyi hamdolsun beş yılda nereden nereye getirdi bu çok iyi görülüyor. Şu anda güneşi balçıkla sıvamak isteyenler var, sıvayamazsınız. Millet buna fırsat vermiyor.

* BAYKAL SLOGANINA YANIT: Erdoğan'ın konuşması "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" sloganlarıyla kesildi. Erdoğan, bunun üzerine, "Gerek yok, bu kadar zaman ayırmayın, hiç gerek yok" dedi.