kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Ali Şahin

'Dava, piyasaları olumsuz etkilemez'

Adalet Bakanı Şahin, kapatma davasının piyasaları olumsuz etkilemeyeceğini kaydederek gelişmelerden kamuoyunun rahatsızlık duymamasını istedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Dava, piyasaları olumsuz etkilemez'
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak piyasaların çok ciddi tedirginliğe gireceği yönünde beklentilerin olduğuna işaret ederek, tedirginliğe gerek olmadığını belirtti. Şahin, seçim bölgesi Antalya'da ekolojik pazarın açılışına katıldı. Sanatçı Nükhet Duru'nun da katıldığı açılışta pazarı gezen Bakan Şahin, kapatma davası ile ilgili soruları yanıtladı. "Dava nedeniyle pazartesi günü (bugün) acaba piyasalar ne olacak? Faiz oranları yükselecek mi, piyasa çok ciddi bir tedirginliğe mi girecek beklentileri var" diyen Bakan Şahin, "Geçtiğimiz haftanın pazartesi neyse, önümüzdeki pazartesi de o. Hiçbir tedirginliğe gerek yok. Bu dava o nedenle hiçbir anlam ifade etmez. Hükümet, Meclis işbaşında. Yolumuza büyük azimle devam ediyoruz. Türkiye'nin meselelerine sahibiz. Türk halkı hizmet istiyor. Yıllar sonra yakalanmış olan siyasi istikrar devam edecektir" dedi.

BAĞIMSIZ YARGI
AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga'nın Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın istifa etmesi ve yargılanması yönündeki isteğinin hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, "Öneriyi gazetede okudum. Bir başka bayan avukat arkadaşımızın da buna benzer bir önerisi olmuş. Bu konuyu incelemiş değilim. Ancak yargı organlarımız ve buralarda görev yapan hâkim ve savcılarımız, bağımsız hareket eder, kimseden talimat almaz. Savcıların açtığı dava yüzünden haklarında soruşturma açmanın doğru bir yol olduğu kanaatinde değilim" dedi.