kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ

'Parti kapatmak çağdaş demokraside çare değil'

TÜSİAD, AK Parti kapatma davasını "Partilerin kapatılma talebi ile karşı karşıya kalması Türk demokrasisi açısından kabul edilemez" sözleriyle değerlendirdi..
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİ- AD), demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin kapatılma talebi ile karşılaşmasının Türk demokrasisi açısından kabul edilemez olduğunu açıkladı. TÜSİAD, AK Parti hakkında açılan kapatma davası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. "Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin, seçmenden aldıkları oyun düzeyi ne olursa olsun, kapatılma talebi ile karşılaşmaları, bir asıra yakın çoğulcu parlamenter rejim deneyimi olan Türk demokrasisi açısından kabul edilemez" denilen açıklamada siyasi partilerden beklentilerinin de Türkiye'yi kutuplaşmaları körükleyen bir siyasi atmosferden, uzlaşı ve refah projeleri üreten bir ortama taşımak olduğunu açıkladı. Açıklamada, geçmiş tecrübelerin, siyasi partilerin kapatılmasının Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne katkıda bulunmadığını gösterdiği hatırlatılarak, bu tür işlemlerin Türk demokrasisinin evrensel standartlarda işlediği hususunda gerek iç, gerekse uluslararası kamuoyunda ciddi soru işaretlerinin doğmasına yol açtığına dikkat çekildi.

KUTUPLAŞMA OLMAMALI
TÜSİAD'ın açıklamasının sonu ise gerginlikten uzak durulmasını isteyen mesajlar içeriyor: "Siyasetin amacı, seçmenden alınan yetkinin, istismar edilmeden, çoğulcu demokratik sistemin anayasal sınırları içinde, ülke refahı için en iyi şekilde kullanılmasıdır. Siyasi partilerimiz, demokratik süreci hem şekillendiren, hem de uygulayan temel unsurlar olduklarından, daha ileri bir demokratik standardın da mimarları yine siyasi partiler olacaktır. Siyasi partilerden beklentimiz, Türkiye'yi, kutuplaşmaları körükleyen bir siyasi atmosferden, uzlaşı ve refah projeleri üreten bir siyaset ortamına taşımalarıdır."