kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hristofyas: Girne'ye dönmeyi bekliyoruz

AA
Yeni Haber
Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, ''Türk yönetimi altında olsa bile Girne'ye dönmeyi bekliyoruz'' dedi.

Rum haber ajansına göre, Hristofyas, Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunan İskenderiye ve Afrika Patriği 2. Theodoros ile görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, kendilerini ''özgür bir Girne'ye adadıklarını'' ifade etti.

Hristofyas, ''Türk yönetimi altında olsa bile, Girne'ye dönmeyi bekliyoruz. Özgür bir Girne'ye, kendimizi buna adadık, ancak Girne halkı dönme hakkına sahip olmalıdır'' diye konuştu.

Hristofyas, görüşmede, konuk patriğe, Girne gemisinin gümüş bir maketini verdi ve görevinde başarılar diledi.

İskenderiye ve Afrika Patriği 2. Theodoros da, ''nerede olursa olsun Kıbrıs davasını desteklediğini'' belirterek, Rum hükümetine yardımından dolayı teşekkür etti.

Hristofyas'ın Kıbrıs sorununu çok iyi bildiğini ve görüşlerini çok açık bir şekilde ifade ettiğini belirten İskenderiye Patriği, ''(Güney) Kıbrıs'tan daha güçlü bir şekilde ayrılıyorum çünkü 'Kıbrıs' beni unutmuyor, yardımcı oluyor ve kalpten teşekkür ediyorum. Özgürlük ve adalet rüzgarları tüm ada üzerine yayılsın'' diye konuştu.

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomod da, Kıbrıs sorununda Hristofyas'ın yanında duracağını kaydetti.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Öte yandan, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, 21 Mart Cuma günü KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile yapacağı görüşmeyle ilgili olarak, 19 Mart çarşamba günü, başkanlık sarayında basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.