kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Paris banliyösünde polis operasyonu

Yeni Haber
Fransa'nın başkenti Paris'in ''sorunlu'' banliyölerinden Grigny'de düzenlenen geniş çaplı operasyonda, çok sayıda kişi sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

Operasyonun, geçen ay aynı banliyöde polise tabancayla ateş açanları yakalamak üzere düzenlendiği belirtildi. Grigny banliyösünde bir fırının tahrip edilmesiyle ilgili başlayan olaylara müdahale etmek isteyen polise silahlı saldırıda bulunulmuş, dört polis memuru yaralanmıştı.

Paris'in Villiers-Le-Bel banliyösünde, polise yönelik başka bir saldırının sorumlularının bulunması amacıyla geçen ay da geniş çaplı bir operasyon düzenlenmiş, 37 kişi gözaltına alınmıştı. Son olaylar, 2005 yılında Paris'te başlayarak ülke geneline yayılan ''banliyö isyanının'' tekrarlanacağı endişesini yaratmıştı.

Paris'te 2005 yılında, iki göçmen gencin hayatını kaybetmesi üzerine, önce Clichy-Sous-Bois banliyösünde başlayan, daha sonra ülke geneline yayılan şiddet olayları sırasında binlerce araç ateşe verilmişti. Yaklaşık üç hafta süren olaylar sırasında çok sayıda kamu binası ve mağaza kundaklanmıştı.

Hükümet, olayların büyümesi üzerine valilerin gece sokağa çıkma yasağı ilan etmesine olanak sağlayan Olağanüstü Hal Yasası'nın yürürlüğe girmesini kararlaştırmış, şiddet olaylarının yoğun olarak yaşandığı banliyölerde ekonomik ve sosyal sorunların çözümüne yönelik önlemler paketi açıklamıştı.

OPERASYONDA 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fransa'nın başkenti Paris'in sorunlu banliyölerinden Grigny'de bu sabaha karşı düzenlenen geniş çaplı polis operasyonunda, 19 kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık 350 polis görevlisinin katıldığı operasyonda gözaltına alınanlardan 12'sinin yaşının 18'in altında olduğu bildirildi. Operasyonun, geçen ay aynı banliyöde polise tabancayla ateş açanları yakalamak üzere düzenlendiği belirtildi.

Grigny banliyösünde bir fırının tahrip edilmesiyle başlayan olaylara müdahale etmek isteyen polise silahlı saldırıda bulunulmuş, dört polis memuru yaralanmıştı.

Paris'in Villiers-Le-Bel banliyösünde, polise yönelik başka bir saldırının sorumlularının bulunması amacıyla geçen ay da geniş çaplı operasyon düzenlenmiş, 37 kişi gözaltına alınmıştı. Son olaylar, 2005 yılında Paris'te başlayarak ülke geneline yayılan "banliyö isyanının" tekrarlanacağı endişesini yaratmıştı.

Paris'te 2005 yılında iki göçmen gencin hayatını kaybetmesi üzerine, önce Clichy-Sous-Bois banliyösünde başlayan, daha sonra ülke geneline yayılan şiddet olaylarında binlerce araç ateşe verilmişti. Yaklaşık üç hafta süren olaylarda çok sayıda kamu binası ve mağaza kundaklanmıştı.

Hükümet, olayların büyümesi üzerine valilerin gece sokağa çıkma yasağı ilan etmesine olanak sağlayan olağanüstü hal yasasının yürürlüğe girmesini kararlaştırmış, şiddet olaylarının yoğun olduğu banliyölerde ekonomik ve sosyal sorunların çözümüne yönelik önlemler paketi açıklamıştı.

(AA)