kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABBA davulcusu cam kesiğinden öldü

Yeni Haber
Eurovision finalini 1974'te kazanarak tüm dünyada şöhrete fırlayan ve 70'i aşkın beste yapan İsveçli ABBA topluluğunun davulcusu Ola Brunkert (62), Mayorka adasındaki evinde cam kesiğinden öldü.

İspanyol EFE ajansına göre Brunkert, Akdeniz'deki İspanyol adasında dün gece muhtemelen ev içinde boğazını ensesiyle şah damarı arasındaki yerden yaralandıktan sonra yardım aramaya çalışırken bahçede düştü.

Adanın sivil savunma-polis yetkilisine göre, Brunkert kan kaybından öldü. Polis, soruşturma açıldığını, fakat bu garip kazanın gerçekten çok nadir olduğunun sanıldığını açıkladı. Komşusu, Brunkert'i bahçede yerde yatarken bulunca polisi çağırdı.

Brunkert'in evi Arta kentine yakın. Brunkert'in camın keskin kenarında boynunu yaraladıktan sonra yardım aramak için hareket etmek istediği, ancak bahçede düştüğü sanılıyor.

Esasen cazcı olan Brunkert, basçı Rutger Gunnarsson'la ABBA'nın tüm stüdyo kayıtlarında ve konserlerinde yer almış müzisyen. ABBA grubu, solist Agnetha Faltskog, besteci Björn Ulvaeus, besteci Benny Andersson ve solist Anni-Frid Lyggstad'dan (Frida) kuruluydu.

(AA)