kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Sağlıklı Tazminat Fonu için biz de söz sahibi olmalıyız'

SEÇKİN ÜREY
Kıdem Tazminatı Fonu'nun sağlıklı dizaynı gerektiğini söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "TİSK ile ortak çalışma yapıyoruz. Fonun oluşumunda bütün taraflar ortak karar vermeli" dedi..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, işveren kesiminin de Kıdem Tazminatı Fonu'nun (KTF) oluşturulmasında bazı tereddütleri olduğunu söyledi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile İşsizlik Sigortası Fonu'nu da kapsayan ortak bir çalışma yaptıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Kısa bir süre sonra geliştirilen formülü kamuoyuna açıklayacağız" dedi. Türk - İran İş Konseyi için gittiği Tahran'dan dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, "Bazı işverenler, 'Ben bunu vereceğim, devlet bunu çarçur edecek' diyor. İşsizlik sigorta primini ben ödüyorum ama idaresinde ben yokum' diyor. Böyle bir fona ihtiyaç var ama sağlıklı bir şekilde bu işi dizayn etmek lazım. Detaylar üzerinde çalışmak gerekiyor. Bu fonun oluşmasında ve devamı için tarafların biraraya gelip uzlaşma içinde karar vermeleri lazım. Bununla ilgili çalışıyoruz" diye konuştu.

BAŞBAKAN DİSK'E TANIK
İşveren olarak şimdi kendi içlerinde çalıştıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, "İşçi kesimi de kendi içinde çalışıyor. Bizim çalışmamızdan haberleri var" dedi. AB sürecinde Türk işçisi ve işvereninin artık kavga etmeyi bıraktığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Bir sürü hadisede biraraya gelerek ortak platformda buluşuyoruz. Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs'ta DİSK'in "İşyerimi Seviyorum" pankratları açtığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Daha sonra diğer sendikalarda aynısını yaptı. İşverenin batmaması için DİSK çaba sarfediyor. Bunun birçok örneği var. Başbakan da buna tanık" diye konuştu.