kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Gökyiğit yeni bir dernek daha kurdu

Katar'a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün heyetinde Tekfen'in kurucularından Nihat Gökyiğit de vardı ve heyecanı büyüktü. Tekfen Filarmoni Orkestrası bu vesileyle bir konser verecekti. Nitekim o konser önceki akşam gerçekleşti.

Tanıtım konseri
Gökyiğit şimdi de İstanbul'un Kültür Başkenti seçilmesi vesilesiyle, Venedik ve Atina'nın da aralarında bulunduğu Avrupa kentlerinde verecekleri tanıtım konserlerinin hazırlıklarıyla uğraşıyor.
Kurucuları arasında yer aldığı Tekfen, Katar'da yeni ihaleler için görücüye çıka dursun, sanki Nihat Gökyiğit fırsatı ele geçirse 'çevreyi koruyun' sloganıyla daha çevreci yatırımlara öncülük edecek.
TEMA'daki aktif görevlerini devretti ya Gökyiğit belki biraz oturur diye düşündüğüm olmuştu. Ama durum hiç de öyle değil. Hani durmak bilmiyor diyorum ya, işte buna son örnek. Gökyiğit, Dünya Çevre Dostu Binalar Konseyi'nin, Bill Clinton Vakfı ile birlikte aralarında İstanbul'un da bulunduğu dünyanın 22 büyük kentinde enreji tasarrufu ve verimli kullanımı alanında ortak yeni bir proje başlattığını söylüyor.
Ve Gökyiğit doğaya dost binalar için yola çıkan akademisyen Duygu Erten'in girişimiyle Çevre Dostu Binalar Derneği'nin kurulmasına öncülük ediyor. Derneğin şu anda 26 kurucu ismi var, çoğunluğunu şirketler oluşturuyor.
Gökyiğit, 'Dünya telaşta' diyor ve 'Eko sistem bozuluyor. İflas var. Doğal varlıkları koruma konusu herkesin önceliği artık' eklemesini yapıyor.
Çevre Dostu Binalar Derneği'ne gelince...
Derne özellikle, yalıtım ve enerji verimli tasarımlar, harekete ve ışığa duyarlı sensörler ile enerji tasarrufu, çevre dostu çatılar ile daha az enerji sarfı ve ev tipi rüzgar türbünleri ile enerji üretimi konularını gündeme getirecek.
Yağmur suyu israfını önlemeye çalışacak. Doğal ışıklar ile aydınlatma, ışığa ve ısıya göre kendini ayarlayan camların kullanımı, etkili ve randımanlı ısıtma ve soğutma sistemlerinin uygulanması ve sağlığa dost boyalar, döşemeler, mobilyaların kullanımı ile doğal kaynakları koruma ve depreme karşı hafif malzemeler geliştirme ve de inşaat atıklarının inşaat alanında tekrar kullanımı gibi konularda teşvik ve kampanya yapacak.