kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK'te gündem türban

Yeni Haber
ÖSS kılavuzunda "sınava başı açık girmek zorunludur" ibaresinin kaderi yarın yapılacak YÖK Genel Kurulu'nda belirlenecek.

Yarın YÖK Başkanlık binasında toplanacak olan YÖK Genel Kurulu'nda ÖSS sınav kılavuzunda yer alan "sınava başı açık girmek zorunludur" ibaresinin tartışılması bekleniyor. YÖK üyelerinin bir kısmı söz konusu ibarenin kaldırılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Anayasa değişikliğini onaylamasının yeterli olduğunu kaydederken, bazı üyeler ise Anayasa Mahkemesi kararının beklenmesi gerektiğini belirtiyorlar.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YÖK Genel Kurulu'nda karar alınması halinde ÖSS başvurularında türbanlı fotoğrafların kabul edileceğini ve adayların sınavlara da bu şekilde alınabileceklerini söylemişti. Yarımağan, ÖSYM'nin YÖK'e bağlı bir merkez olduğunu belirterek, YÖK Genel Kurulu kararının geçerli olacağını söylemişti.

Dağıtımı başlatılan ÖSS Kılavuzu'nda bir değişiklik olması halinde YÖK Başkanlığı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı'na kılavuzdaki "sınava başı açık girmek zorunludur" ibaresinin kaldırılması için ek bir açıklama gönderecek. ÖSYM Başkanlığı da, türbanlı öğrencilerin sınavlara alınması için sınav merkezlerine genelge göndererek serbest bırakıldığın duyuracak.

Genel Kurulda, ÜAK tarafından vurgulanan kadro atamalarının durdurulması kararının da gündeme gelmesi bekleniyor.

ANKA