kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

2008'in genç liderleri arasında üç Türk

Yeni Haber
Dünya Ekonomik Forumu'nun "2008'in Küresel Genç Liderler" listesinde üç Türk ismi yer aldı. Ana Çocuk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel Göçer, Kıraça Otomotiv Grubu Başkan Yardımcısı Ümit Kumcuoğlu ve Fiba Kapital Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Dünya Ekonomik Forumu'nun genç yöneticileri teşvik etmek için oluşturduğu geleneksel yılın Küresel Genç Liderleri listesine Türkiye'den giren isimler oldu.

Dünya Ekonomik Forumu "2008'in Genç Küresel Liderleri" listesini açıkladı. Listede 40 yaşında ya da altında 245 önde gelen yönetici, kamu kurumu çalışanı ve siyaset, ekonomi, kültür dünyasına katkı veren kişi yer aldı. Dünya Ekonomik Forumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, listenin her yıl mesleki başarılar, geleceğin dünyasının biçimlenmesine katkıda bulunan ya da topluma bu yönde taahhütlerde bulunan 200-300 genç liderden oluşturulduğu hatırlatıldı.

Listeye Türkiye'den Ana Çocuk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel Göçer, Kıraça Otomotiv Grubu Başkan Yardımcısı Ümit Kumcuoğlu ve Fiba Kapital Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin girdi. Türkiye listenin Avrupa ülkeleri kategorisinde yer aldı. Listede İran'dan film yapımcısı ve fotoğrafçı Bahman Ghobadi, ABD'den oyuncu Leonardo di Caprio ve "Yarın İçin Çocuklar" vakfının yöneticisi Alman sporcu Steffi Graf da yer aldı. Listede Çin Halk Cumhuriyeti'nden ise 31 genç lider bulunuyor.

2008'in Genç Küresel Liderleri listesine iş aleminden girenlerin sayısı 121 oldu. Listede kamu yönetimi, akademik hayat, basın-yayın ve sivil toplum kuruluşlarından da genç liderler yer alıyor. Yılın genç liderlerini başkanlığını Ürdün Kraliçesi Rania el Abdullah'ın yaptığı Reuters'in CEO'su Thomas H. Glocer, The New York Times'in Başkanı Arthur Sulzberger, Fuji Television Network'un CEO'su Hisashi Hieda, Dow Jones & Company ve The Wall Street Journal'ın yöneticisi Robert Thomson gibi isimlerin yer aldığı jüri belirledi.

(ANKA)