kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Edirne'deki operasyon bir ihbarla başlatıldı...

FERHAT ÜNLÜ
Belediye Başkanı'nın da tutuklandığı operasyonla ilgili konuşan bir polis yetkilisi, "4 ay önce polise bir ihbar geldi. Biz de teknik takibi başlattık" dedi

Belediye Sarayı'nın satışı ile içme suyu şebekesi imtiyaz devri ihalelerine girecek şirket yetkililerinin telefonları mahkeme kararıyla izlemeye alındı

Edirne'de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın adının da karıştığı rüşvet operasyonunun perde arkasını bir polis yetkilisi SABAH'a anlattı. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de içerisinde olduğu 9 kişinin tutuklandığı operasyonun 4 ay önce polise gelen bir ihbarla başlatıldığını belirten yetkili, "Rüşvetler su satışından elde edilen rantın paylaşımı için verilmiş" dedi. Ahmet Özal'ın Emniyet'teki ifadesinde "Ben rüşvet almadım" dediğini kaydeden polis yetkilisi "Tabii ki öyle söyleyecek" yorumunu yaptı.

DİNLEME KARARI ÇIKTI
Operasyonun Emniyet'e ulaşan bir ihbarla başlatıldığını söyleyen polis yetkilisi "Belediyeyle ilgili bir takım ihalelerde rüşvet alındığı ihbar ediliyordu. Su ihalelerine fesat karıştırdığı ileri sürülüyordu. Bunun üzerine adı geçen isimleri dört ay önceden teknik takibe aldık" dedi. Özellikle Edirne Belediye Sarayı'nın satışı ile içme suyu şebekesi imtiyaz devri ihalelerine girecek şirket yetkililerinin telefonlarının mahkeme kararıyla izlemeye alındığını kaydeden yetkili, banka kayıtlarının da didik didik incelendiğini ifade etti.

BANKA KAYITLARI
Banka kayıtlarını da inceleyen polis birimlerinin Belediye Sarayı'nın satışıyla ilgili kuşku verici hareketler tespit ettiğini söyleyen yetkili, "Belediye Sarayı 20 Eylül 2007 tarihinde Gayri Menkul Proje Geliştirme İnşaat Taahhüt ve A.Ş.'ye 21 milyon 750 bin YTL'ye satılmış. Ama ihaleyi kazanan şirket bir gün sonra 7 milyon YTL farkla aynı binayı Redevco Sekiz Emlak Geliştirme İnşaat Yatırım ve Ticaret A.Ş. adlı bir şirkete satmış. Bunu tespit ettik" dedi. Operasyonu yürüten polis yetkililerine göre; önümüzdeki dönemde belediyelerde su yolsuzluğu artabilir.