kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yavaşladık, lütfen para harcayın!

Ekonomide yavaşlama olduğunu söyleyen Bush, "Acil önlem paketi çerçevesinde vereceğimiz paralar elinize geçer geçmez harcayın" dedi..
ABD Başkanı George Bush, ABD ekonomisinin yavaşladığını, ancak uzun vadede görünümün iyi olduğunu söyleyerek ABD vatandaşlarının gönlüne su serpti. ABD ekonomisinin resesyonda olduğuna işaret eden son ekonomik göstergeler ve ABD Merkez Bankası'nın cuma günü açıkladığı acil nakit paketine rağmen ABD borsaları durgunluk endişeleri ile geçen hafta sert düşüşler yaşarken, dolar ise Euro karşısında tarihi seviyelere geriledi. Şubat ayı işsizlik verileri de son 5 yılın en kötü sonuçlarına işaret ederek, resesyon riskini destekledi.

İŞSİZLİK HAYAL KIRILIĞI YARATTI
Piyasalardaki panik havasını önlemek için dün halka seslenen Bush, "İşinizi kaybetmek acı veriyor ve ABD halkı biliyiorum ki ekonomi hakkında çok endişeli. Ben de öyleyim. Zor zamanlar geçiren ABD ekonomisindeki yavaşlama bir gerçek" dedi. Bush, ekonomideki problemi erken teşhis ederek gerekli önlemleri aldıklarını ve bu kapsamda 152 milyar dolarlık acil önlem paketini hayata geçirdiklerini kaydederek, "Bu önlem paketi ile sorunları aşmayı planlıyoruz. Paket çerçevesinde vereceğimiz paralar elinize geçer geçmez harcamaya başlayın. Tüketici harcamaları yükselecek ve bu durum istihdama da olumlu yansıyacak" diye konuştu. Bush'un ekonomi danışmanı Edward Lazear da ekonominin üçüncü çeyrekten itibaren düzelmeye başlayacağını öngördü.