kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YAVUZ DONAT

Önce etli ekmek sonra muhabbet

"Şammaz Usta" Konya'nın tanınmış "esnaf lokantalarından." Büsan'da. (Büyük Sanayi)
"Çevresinde" 750 işletme var.
Binlerce işçi çalışıyor.
Öğle vakti Şammaz Usta "tıklım tıklım."
Şammaz Karakuş "15 yaşında çalışmaya başlamış." 60'ı çoktan devirmiş.
Hala "etli ekmek ve kebap üzerine" çalışıyor.
Lokantanın duvarında koca bir yazı:
"Ateşine dayanabileceğin kadar günah işle."
- Şammaz Usta nedir bu yazı?
- Müşterilere ufak bir uyarı.
Müşterilerden biri diyor ki:
- Orhan Baba'nın (Gencebay) dediği gibi, hatasız kul olmaz... Herkesin günahı vardır... Ama bu dünyada işleyeceğin günah, öteki dünyada ateşine dayanabileceğin kadar olsun.
Şammaz Usta masaya önce "etli ekmek" getiriyor.
Bildiğimiz "etli pide" nin, Konya usulü olanı.
Üstüne de "kalın bir dilim tereyağı" koyuyor.
Biz "kolesterol" diye itiraz ederken...
Lokantadakiler "burada kolesterol olmaz" diyorlar.
- Nasıl olmaz?
- Yemekten sonra herkes işinin başına koşacak... Akşama kadar çalışacak... Çalışan insanda kolesterol kalır?