kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ev sahibi olmak için 05.00'te kuyruğa girdiler, izdiham çıktı

Avrupa Konutları TEM'in satışa çıkan 2'nci etabından daire almak isteyenler satış ofisinin önünde kuyruk oluşturdu, ilk gün 250 daire satıldı..
Emlak Konut GYO A.Ş. ve Artaş-Öztaş-Doğu İnşaat Ortak Girişimi'nin İstanbul Gaziosmanpaşa'daki projesi Avrupa Konutları TEM'in önceki gün başlayan ikinci etap satışlarında izdiham yaşandı. 480 konutluk ikinci etaptan daire almak isteyenler cuma sabahı 05.00'ten itibaren satış ofisinin önünde kuyruklar oluşturmaya başladı. Aynı gün saatler 09.00'u gösterirken 165 dairenin rezervasyon işlemleri tamamlandı ve peşinatlar ödendi. Satış ofisine sığmayan dışarıdaki kalabalığı ise özel güvenlik görevlileri sıraya soktu.

KALABALIK BİN KİŞİYİ AŞTI
Dairelerin yarısının satışı cuma günü gerçekleştirilirken, içeriye giremeyenlere cumartesi günü (dün) satış yapmak için sıra numarası verildi. Ancak kalan daire sayısı yeterli olmadığından bekleyen herkes de numara alamadı. Dün alınan son bilgilere göre, konutların 310 tanesi satıldı; tüm 3+1 ve 4+1'ler tükendi. İkinci etabın tamamının ise bugün de devam edecek satışlarla 3 günde bitirileceği belirtildi. Emlak Konut'un Başkanvekili Vedat Demiröz, konuyla ilgili açıklama yaparak, "Demek ki insanlar kriz falan dinlemiyor. Ev isteyenler projeyi beğendiyse almakta tereddüt etmiyor" dedi. 1 günde satılan toplam konut sayısının 250'yi geçtiğini ifade eden Demiröz, "Satış ofisi saat 17:00'de kapanmasa hepsi Cuma günü satılırdı. 1 haftalık opsiyon almak için rezervasyon yaptıranlardan daire başına bin YTL toplandı. Kaporalar sonra verilecek. İnsanların konut ihtiyacı gözler önünde" diye konuştu. Projenin satışa çıkan etabında fiyatlar 137 bin YTL'den başlıyor ve 357 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Dairelerin büyüklükleri ise 64 metrekareden 165 metrekareye kadar değişiyor. Kampanyada peşinatlar 27 bin 400 YTL'den başlayıp 224 bin 900 YTL'ye kadar yükseliyor. Aylık taksitler ise 791 YTL ile 6 bin 673 YTL arasında. İkinci etapta 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar yer alıyor.
Haberin fotoğrafları