kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tehlikeli öneriler

'Go-kart'ımı kendim yaptım
Formula 1'in temeli olarak da değerlendirilen go-kart yarışları, pek çok erkeğin en büyük eğlencelerinden. Piyasada ikinci elleri bile 1000 YTL'den başlayan bu küçük yarış araçlarını oldukça az maliyetle nasıl yapacağınız kitapta anlatılıyor. Hurdacıdan alacağınız eski bebek ve golf arabası, tahtalar, vida ve cıvatalar gibi gereçleri 55 YTL'ye edinebilirsiniz.

Bilmeniz gereken beş düğüm
Düğüm atmayı bilmek, hiç tahmin etmediğiniz bir anda işinize yarayacak bir beceridir. Ama şaşırtıcıdır ki, çoğu insan sadece en klasik düğüm olan camadamı bilir. Diğerleri ise ipin bir delikten geçmesini önlemek için atılan sekizli düğüm, çok sağlam bir düğüm olan izbarço, iki ipi birbirine bağlamaya yarayan iskota, çok hızlı atılabilen kazık bağı. Bunları nasıl yapacağınız kitapta anlatılıyor.

Ok ve yay yapalım
Gerçek bir oka sahip olmak, her yaştan erkek çocuğun rüyasıdır. Kitapta nasıl ok yapabileceğiniz konusunda bir bölüm var. Gerekli malzemeler ise okbaşları için çakmaktaşı, konserve kutusu, güçlü bir makas, çakı, 120 cm. uzunluğunda esnek bir ağaç dalı, iplik, tutkal ve kuş tüyleri... Bu yapılan yayın, ağır bir oku 45 metre uzağa fırlattığı ve okun saplandığı test edilip, onaylanmış.

Şu bulut sence neye benziyor sevgilim?
Gökyüzüne bakıp, bulutları kediye, köpeğe, çiçeğe benzetmişsinizdir. Peki bu bulutların isimlerini bilmek de istemez misiniz? Bulutlar sadece üç gruba ayrılır. Sirrüs bulutları, 5 bin kilometre yükseklikte görülen, hafif, çok ince, tüy gibi bulutlardır. En yaygın bulut tipi olan Kümülüs, her gün görebileceğiniz pofuduk, pamuk gibi bulutlardır. Stratüs ise daha alçak seviyelerde görülen, koyu renkli, yoğun bulut tabakalarıdır.

Her erkek doğuştan jonglördür
"Jonglörlük yapmaya neden ihtiyacım olsun ki?" demeyin! Biraz eğlenmenin kimseye zararı olmaz. Üstelik işin tekniğini kapmak sadece bir saatinizi alacak. Öncelikle tenis topu büyüklüğünde üç tane topa ihtiyacınız var. Mandalina veya elma da aynı işlevi görebilir. Önce tek, sonra iki topla alıştırma yapmanız gerekiyor. Küçük bir tüyo: Sağ elinize iki top alın, Üçüncü topu, sol elinizde tutun. Sağ elinizdeki toplardan birini sol elinize atın ve sol elinizle yakalarken soldakini de sağa geçirin. Zor olan, sağ elinizle ikinci topu yakalarken üçüncü topu atabilmek ve diğer elinizle yakalayabilmek.

Kızlarla ilgili tavsiyeler
* İnsanlar genellikle benmerkezci olur ve kendi haklarında konuşmaya bayılır. O yüzden iyi bir dinleyici olmak önemlidir.
* Espri konusunda dikkatli olun. Kızları etkilemek için birbiri ardına bayat espriler yapmayın. Belki bir şaka olabilir.
* Sevgililer Günü kartlarına sakın adınızı yazmayın. Bu kartların tüm esprisi, kıza hissettireceği "Acaba kimden?" heyecanıdır.
* Mutlaka bir spor dalıyla ilgilenin. Ceset misali soluk benizli yüzünüz gitsin, yerine al yanaklı, sağlıklı bir yüz gelsin.
* Yardıma ihtiyacı olan, diyelim ki ağır bir şeyi kaldıramayan bir kız gördüğünüzde onunla dalga geçmeyin. Kaldırabileceğiniz bir şeyse yardım edin; değilse hemen üzerine oturun ve bir muhabbet başlatın.

Türk erkeklerine uyarlandı
Artemis Yayınları'ndan çıkan Tehlikeli Kitap Erkekler İçin'de pek çok bölüm Berna Gülpınar tarafından Türk erkeklerine göre baştan yazılmış. Örneğin sıra dışı yaşam öykülerinde Atatürk, Sabiha Gökçen, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Piri Reis'in hayatları, bilinmeyen yönleriyle anlatılmaya çalışılmış. Bunun yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu, Kurtuluş Savaşı, Mevlana'dan özlü sözler, dilimizi tanıyalım, Türk bayrağı gibi bölümler var. Her erkeğin bilmesi gereken şiirler bölümünde Özdemir Asaf'tan Yalnızlık Paylaşılmaz, Orhan Veli'den Bedava, Edip Cansever'den Çağrılmayan Yakup bulunuyor. Erkek çocuğunun okuması gereken kitaplar arasında ise yabancı kitapların yanı sıra Peyami Safa'dan Havaya Uçan At, Nâzım Hikmet'in Kuvayı Milliye destanı ve Aziz Nesin kitaplarının tümü var. Gürpınar, bunlar seçilirken herkese önemli gelen kişilere, olaylara ve kitaplara yer verilmeye çalışmış.
Haberin fotoğrafları