kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsrail'i de kınayın'

Kudüs'te 7 öğrencinin öldüğü saldırının kınanması BM'de tartışma yarattı. Libya Gazze de yaşananların da kınanmasını isteyince, saldırı 'kınanamadı'.....
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Konseyi perşembe gecesi büyük bir gerginliğe sahne oldu. Kudüs'te din okulu Merkaz Haral'a yönelik saldırının ardından ABD'nin çağrısıyla Konsey acil olarak toplandı. Konsey üyeleri 7 öğrencinin öldüğü olayın kınanmasını istedi. Ancak Libya'nın "sadece Kudüs'teki değil, Gazze operasyonu da kınanmalı" demesi üzerine kriz yaşandı. Libya Kudüs saldırısının tek başına kınanmasına izin vermeyince Konsey kınama bildirisi yayınlayamadı. Libya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Atilla Ömer Mübarek, "Bildiri yayınlanacaksa dengeli olmalı ve hem Gazze hem de Kudüs'teki ölümleri kınamalı" dedi.

'TERÖRİST' GERİLİMİ
İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Dan Gillerman ise "Libya terör ülkesi olarak bu terör saldırısını kınayamadı. BM ve Güvenlik Konseyi üyesi olarak meşruluğu nerede?" dedi. "Teröristlerin Konsey'e sızdığını" iddia ederek "Bu, Konsey için acı bir gün" diye konuştu. Mübarek ise Konsey'e BM üyelerinin oyunu alarak seçildiğini belirterek "Asıl İsrail'in rejimi terör rejimidir" dedi. ABD Büyükelçisi Zalmay Halilzad da, "Konsey olarak anlaşamadık, çünkü Libya başka 1-2 üyenin de desteğiyle bu saldırıyı tek başına kınamak istemedi, bu saldırıyı başka konulara bağlamak istedi" dedi.