kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan ve Gül gelsin yaşadıklarımızı görsün

UĞUR CAN
Ekonomik olarak büyük zorluklar içindeki Gazze'de temel ihtiyaçlar bile karşılanamaz hale geldi. Açlıkla baş başa kalan kentte, Hamas hükümeti'nin Ekonomi Bakanı Ziyad Zaza ile konuştuk.

* İki yıldır kuşatma altındayız. Sağlık, gıda ve inşaat alanındaki ihtiyacımızı karşılayamayacak noktadayız. Gazze'de fakirlik yüzde 80'e ulaştı. Ekonomimiz alarm veriyor.

* Filistin insanı zor şartlara kendi kendine alışmaya çalışıyor. ABD ve İsrail'in; Arap ülkelerinin baskısına dayanmaya çalışıyor, Arap ülkeleri de kuşatmaya yardım ediyorlar.

* Elektrik günün belli saatlerinde var. Yakıt olmadığı için ambulanslar çalışmıyor. İlaç, sargı bezi bile yok. İçme suyumuzu kuyudan karşılıyoruz ama suyu çekmek için yakıt lazım. Sosyal hayattan bir örnek vereyim; diyelim bir çift evlenecek, şu anda yatak bile bulamıyorlar. Çünkü yatak dışardan geliyor.

* Türkiye'den ekonomik ve siyasi destek bekliyoruz. Türkiye büyük bir ülke ve Ortadoğu'da da söz sahibi. Ayrıca Müslüman bir ülke ve Filistin ile tarihi bağları var. Ayrıca Sayın (Recep Tayyip) Erdoğan ve Abdullah Gül'ü Gazze'ye bekliyoruz. Gelsin ve burada nasıl yaşadığımızı kendi gözleri ile görsünler.