kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Serkan Çağrı

Herkes 'Hüsnü gibi siz de karınızı aldatırsınız' diyor!

ÖZLEM AVCI / MAGAZİN
Klarnetçi Serkan Çağrı, meslektaşı Hüsnü Şenlendirici'nin özel hayatı yüzünden zarar gördüklerini söyledi: Eşimi bile 'kocanız sevgili yaparsa şaşırmayın' diye uyarıyorlar!..
Geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkardığı 'Ala' adlı albümüyle beğeni toplayan klarnet ustası Serkan Çağrı, dünyada çok yaygın olan enstrümantal müziğin ülkemizde yeni yeni keşfedildiğini söyledi. Klarnetin ön plana çıkmasında Hüsnü Şenlendirici'nin rolü olduğunu kabul eden Çağrı, "Ancak Hüsnü'nün aşk hayatı klarnetimize zarar verdi. İnsanlar 'Siz de Hüsnü gibi karınızı aldatırsınız' demeye başladı" şeklinde konuştu.

* Son yıllarda enstrümantal müzik bayağı ön plana çıktı. Sizce bu gelişmeye neler etken oldu?
Kirlenmiş müzik sektörü içinde dinleyicinin 'Artık yeter' noktasına gelmesiyle de çok ilgisi var bence... Bizler enstrümantal müziği yeni yeni keşfediyoruz ama dünyada yıllardan beri çok yaygındı.

BİZ DE NASİPLENDİK

* Hüsnü Şenlendirici, klarnetin popüler hale gelmesinde çok etkili oldu. Siz Hüsnü Şenlendirici'yi tanır mısınız? Albümünüzü ona dinlettiniz mi?
Biz Hüsnü ile 12-13 yaşlarımızda tanıştık... Şimdilerde çok nadir görüşüyoruz. Tabii ki aynı işi yapan insanlar ister istemez bazı çevrelerce kıyaslanır. Zaman zaman onun özel hayatında yaşadığı süreçten biz de nasibimizi aldık.

* Peki Hüsnü Şenlendirici'nin özel hayatı sizi nasıl etkiledi?
Hüsnü'nün yaşadıklarının ardından, klarnete olan ilgi ve yaklaşımlar tam tersine dönüştü. Özel yaşamı klarnetinin önüne geçtiğinden dolayı hepimizi çok etkiledi. İnsanlar bana 'Siz de Hüsnü gibi klarnet çalıyorsunuz, siz de karınızı aldatırsınız' diyor! Mesela eşim kuaföre gidiyor, orada 'Sizin eşiniz de klarnetçi... Sevgili yaparsa dikkat edin' deniyor. Bu bir model olduğu için aynı kategoride değerlendiriliyoruz. Annem babam bile 'Eşine dikkat et. Üzme, kırma, aileni koru' diyor. Hüsnü'nün aşk hayatı klarnetimizi etkiledi. Şöhreti doğru yönde kullanmalı...

BENİ TEBRİK ETMEDİ

* Albümünüz çıkınca Hüsnü Bey sizi aradı mı?
Hayır, arayıp tebrik etmedi. Birçok kişi albüm çıkar çıkmaz aradı ve kutladı ama Hüsnü aramadı. Genellik aynı işi yapan insanlar yan yana durmayı pek sevmezler. Paylaşımcı olmak her zaman iyidir. Yükselirken sağında solunda kimlerin olduğunu fark edemeyen insanlar, yine aynı insanlara selam vermek zorunda kalacak. Bunları gözardı etmemek lazım! Çünkü sizi oraya götüren tüm insanlar, sizi oradan aşağı indirebilir.
Haberin fotoğrafları