kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu

Diyanet, Danıştay'a çattı

ANKARA
Danıştay'ın zorunlu din dersinin mevcut içerikle okutulamayacağı yönündeki kararını "AİHM'nin gölgesi" sözleriyle eleştiren Diyanet İşleri Başkanı, "Dersin zorunlu olarak okutulmasında adeta zaruret var" dedi..
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu 2008 yılı hac kayıtlarının başlatılmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında Danıştay'ın zorunlu din dersiyle ilgili kararını değerlendirdi. İnsanların çağdaş dünyada dini pratikleri yerine getirmese de din ve Müslümanlık konularında bilgi sahibi olması gerektiğini anlatan Bardakoğlu, çocukların bu konuda cahil kalmaması için "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olarak okutulmasında zaruret vardır" dedi.

DİYANET'E SORAN OLMADI
Bardakoğlu Danıştay'ın kararını, "Bu son karar da AİHM'nin aldığı kararın adeta Türkiye'ye uyarlaması ve onun gölgesi gibi duruyor. Onun içindir ki AİHM'nin kararındaki yanlışlıkları daha ciddi boyutta devam ettiriyor" diye eleştirdi. Kararda derslerde İslam dininin veriliş şeklinin eleştirilmesine de tepki gösteren Bardakoğlu, "Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, 23 ilahiyat fakültesinden görüş alındığını zannetmiyorum" dedi. Bardakoğlu, zorunlu olarak devam etmesinden yana olduğu din kültürü dersinin müfredatında değişiklikler yapılabileceğini söyledi. Bardakoğlu, "Uygulamada 3-5 münferit yanlış var diye din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olmasına karşı çıkmak 3-5 hasta yanlış tedavi edildi diye bir hastaneyi kapatmaya benzer. Din kültürü dersinin uygulamasında yanlışlıklar varsa bunlar düzeltilir" dedi.