kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erez Ergin Köse Haldun Dormen

Figüranlık istedi, şimdi Dormen'in uşaklığını yapıyor

Pervin KAPLAN/HABER MERKEZİ
Haldun Dormen 'Kibarlık Budalası' adlı oyunda öğrenci Erez Ergin Köse ile rol alıyor. Köse "Figüranlık için geldim, yardımcı erkek oyuncu oldum" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Figüranlık istedi, şimdi Dormen'in uşaklığını yapıyor
Tiyatro Kedi'nin yeni oyunu 'Kibarlık Budalası'nda, Maltepe Üniversitesi üçüncü sınıf öğrencisi Erez Ergin Köse ile hocası Haldun Dormen aynı sahnede buluştu. Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nde okuyan Köse, oyunda Dormen'in yanından hiç ayrılmayan uşağını canlandırıyor. Köse aynı zamanda 'Müzikaldeki Hayalet' isimli oyunda da rol alıyor.

HEYECANDAN BAŞIM AĞRIYOR!
Tiyatro Kedi'nin oyuncu seçmelerini kazandıktan sonra 'Müzikaldeki Hayalet' isimli oyunda profesyonel sanatçılar ile sahne aldığını anlatan Köse, "Ben figüranlık bile yeter, sahneye bir şey getirip götürsem bile benim için önemli diyerek seçmelere katıldım ve yardımcı erkek oyuncu oldum. Ama o kadar heyecanlıdım ki, provalarda strese bağlı baş ağrısı yaşıyor, başarısız olacağım diye geceleri uyuyamıyordum" diye konuşuyor. Haldun Dormen ile sahneye çıkmanın kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Köse, "Üniversiteye girmeden önce İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı müzikal bölümünü kazanmıştım. Haldun Hoca, üst sınıflara ders veriyordu. Ben de dersine giriyordum. Şu anda onunla aynı sahnedeyim" diyor.

TÜRKİYE'DE YENİ BİR UYARLAMA!
İstanbul Metropolitan Sanat ve Kültür Platformu ile Tiyatro Kedi'nin ortak çalışması olan oyunun en önemli sürprizi ise 7 yıl aradan sonra sahnelere dönen Haldun Dormen.... En son 2001 yılında kendi tiyatrosunda sahneye çıkan Dormen, kendi deyimi ile 2002'de battı. Tiyatrosunu kapattıktan sonra sahneye 28 oyun koyduğunu anlatan Dormen, artık tiyatro açmamaya kararlı... "Ben para işlerinden anlamıyorum" diyen Dormen, "Kostümden dekora her şeyin en iyisini istiyorum, para hesabı yapamadığım için batıyorum. Ama biri Dormen Tiyatrosu'nu aynı isimle açar da 'Sen yönetmen ol' derse başına geçerim. Yoksa tiyatro açmam" diye konuşuyor.