kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kremalı kek

250 gram tereyağını eritin. Tereyağı, vanilya ve tozşekeri köpüklü krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Ardından yumurtaları tek tek ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak içine un ve sütü ekleyip, yedirin. Karışımı 3 eşit parçaya bölüp, birine 2 damla pembe gıda boyasından katın. Süt ve kakaoyu karıştırın, ikince hamura ilave edip karıştırın. Yağlanmış 22 cm. çapındaki kek kalıbına, hazırladığınız kek hamurundan çorba kaşığı ile sırasıyla pembe, beyaz ve kakaolu olmak üzere yayın. Hamurlar bitinceye kadar aynı işleme devam edin. Keke dalgalı görünüm vermek için mutfak şişini hamurun üzerinde öne arkaya doğru gezdirin ve hamuru spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin, kalıbında 5 dakika dinlendirip bir tel üzerinde çıkarın. Kalan tereyağını mikserle köpüklü krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çırpmaya devam ederek süt ve pudra şekerini ekleyin. Hazırladığınız kremayı soğuyan kekin üzerine sürün. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER 12 kişilik
* 340 gr. tereyağı (eritilmiş)

* 1 çay kaşığı vanilya

* 1.5 su bardağı tozşeker

* 3 yumurta

* 3.5 su bardağı kekun

* 1 su bardağı süt

* 4 damla pembe renkli gıda boyası

* 2 çorba kaşığı kakao

* 1 çorba kaşığı süt

* 90 gr. tereyağı

* 1.5 su bardağı pudra şekeri

* 1 çorba kaşığı süt