kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En büyük hayalim Tarkan ile düet yapmak

BAŞAK ÇOKAN - MAGAZİN
Yeni albümü 'Dans Et'i önümüzdeki hafta çıkaracak olan Demet Akalın en büyük hayalinin Tarkan ile düet yapmak olduğunu söyledi. Akalın, daha önce Kibariye ve Sibel Can ile düet yapan Tarkan'dan teklif bekliyor..
Yeni imajı 'Disco Kraliçesi' olan Demet Akalın önümüzdeki hafta 'Dans Et' adlı albümünü çıkarıyor. 14 Mart'ta bir konser ile şarkılarını tanıtacak olan ve 13 sayısının uğursuzluğuna inandığı için albüme son anda bir şarkı daha ekleyen Demet Akalın yeni albümünü anlatırken, yaşlandığında yalnız kalmamak için şimdiden yeğenlerine yatırım yaptığını da söyledi.

* Albümünüzün adı neden 'Dans Et'?
Çünkü o şarkı 7'den 70'e herkesi dans ettirecek. Benim anneannem 90 küsur yaşında. O bile dans ettiğine göre tamamdır yani. Dans albümü oldu ama çok güzel slow'lar da var.

* Albümü ne kadar zamanda hazırladınız?
'Affedersin' çıktığı zaman yeni albümün şarkılarını toplamıştım zaten. Bu kez bestecilerden çok fazla şarkı geldi, hepsini dinledim ve stüdyoya girip okudum. Günün birinde bu şarkılardan, Gülşen'in başına geldiği gibi, plakçım Bülent Seyhan da bana çakma bir Demet Akalın albümü çıkarırsa şaşırmayın!

BATIL İNANÇLARIM VAR


* 13 şarkı vardı ama son anda 14 şarkı yaptınız. Batıl inanç gibi bir sebebi var mı?
Evet, çünkü ben de Bülent Ersoy gibi 13 rakamının uğursuzluğuna inandım. Zaten ben batıl inançları fazla olan bir insanım. Merdiven altından geçmem, önümden siyah kedi geçerse saçlarımı çekerim. Çocukluğumdan bu yana böyle takıntılar var bende. Şarkılar bitti sonra bir baktım şarkıların toplamı 13. Hemen Ersay Üner'i aradım ve bir şarkı daha yaptı.

* Klipte sevenlerinize bir sürpriz yapmayı düşünüyor musunuz?
Açıkçası bu kez güzel ve seksi görünmek gibi bir endişem yok. Dans edeceğim ve klibin bütün olarak görselliği öne çıkacak ve yine beklenilenin üzerinde bir klip olacak.

* Önümüzdeki hafta albüm çıkıyor. Sizi bu albümde en çok ne heyecanlandırıyor?
İlk kez bir albümümün çıkış öncesi uyuyamıyorum, geceleri başıma ağırlar giriyor. Albüm mastering için Londra'ya gitti. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmekten patlayacağım yakında.

* Neden albümün son aşaması Londra'da yapılıyor?
Çok üzücü ama burada yapılamıyor! Mastering için en iyisi neresi diye araştırdık, Madonna ile çalışan Tim Young'ı bulduk. Bana Londra işini ilk önce Serdar Ortaç söyledi. Ben, eskiden insanlar hava atmak için "Albümü Londra'da yaptık" filan diyorlar sanıyordum ama işin içine girince öyle olmadığını anladım. Orada yapılan iş kulağa inanılmaz temiz geliyor.

PİŞTİ OLMAK İSTEMEM

* Kıyafetler için çok para harcadığınız biliniyor. Bu albüm için neler yaptınız?
Moda 70'lere doğru kayıyor. Albümün konsepti dans zaten, kıyafetler de ona göre yapıldı. Kıyafete para harcadığım doğru ama kimseyle pişti olmak istemiyorum. Onun için İtalya'dan alışveriş yapmayı tercih ediyorum. Albüm fotoğraflarımdaki kostümleri Süleyman Demirel hazırladı mesela. Onlara çok para vermedim.

* Kıyafetlerinizi başkalarıyla paylaşır mısınız?
15 tane kız kuzenim var. Dün üç bavul kıyafet çıkardım onlara. Kıyafete muhtaç insanlara Yalova'ya da gönderiyorum. Sahne kostümlerini eskiden Cahide'de şov yapan çocuklara veriyordum ama Sibel Can kızdı bana "Verme artık bu kadar güzel kıyafetlerini" diye... Vermeyeceğim artık!

* Televizyon programlarına çıkmak için neden para istiyorsunuz?
Çünkü güzel görünmek istiyorum. Pahalı kıyafetler giyiyorum, saçımı, makyajımı yaptırıyorum. Bunların hepsi bana maddi anlamda yük. Ayrıca normali de bu zaten. YıLlardır yapanlar varmış ama ben yeni keşfettim.

* TV fiyatınız nedir?
Bunu buradan söylemeyeyim çünkü kıramayacağım insanlar oluyor, onlar için rakamda uçmuyorum tabii ama herkese de aynı fiyatı vermiyorum. Mesela Paris Hilton'un Türkiye'ye gelmek için istediği parayı da, gönderdiği istek listesini de haklı buluyorum. Çünkü bu insan buraya gelince aynı anda tüm dünyada haber oluyor. Bundan büyük tanıtım olur mu! O insanların o ihtişam içinde normal kalmaları beklenemez. Bir süre sonra doyumsuzluk başlıyor ve hasta ruhlu insanlar çıkıyor ortaya. Türkiye'de de var, şöhreti ve parayı kaldıramayan, silinip giden insanlar...

* Sizin de böyle istek listeniz var mı?
Benimki bir sayfa ve o kadar masum ki... Sahnede, kuliste beyaz güller...

TARKAN İLE DÜET


* Hayaliniz var mı?
Olmaz olur mu? Tarkan ile düet yapmayı çok istiyorum.

* Kibariye ve Sibel Can ile yaptı. Sizinle de yapabilir?
Evet, bugüne kadar kadın popçulardan kimse ile böyle bir düet yapmadı. Benimle yaparsa mükemmel olur. Ama ben hiç haber yollamadım, teklif ondan gelsin istiyorum.

* Geçen albümde Oğuz Bey kıskançlıklar yapmıştı. Bu albümde sizi biraz daha rahat mı bıraktı?
Evet, hakkını yiyemem. Çünkü bana her konuda destek oldu. Yanımda olması gereken yer ile olmaması gereken yeri iyi biliyordu. Mesela slow şarkıları okurken havaya gireyim diye beni yalnız bıraktı.

* Oğuz Bey'in ailesi ile aranız nasıl?
Çok iyi. Süper bir ailesi var. İnsanlar hep "Biriyle evlenince ailesiyle de evleniyorsun" derler ya, gerçekten öyle ama çok tatlı insanlar.

ADAM GİBİ ADAM


* Oğuz Bey hayatınızın neresinde?
Elbette ki Oğuz benim hayatımda çok önemli bir adam. Aşk beni çok güzelleştirdi ama Oğuz gibi bir adamla aşk yaşamak çok daha güzel. Oğuz adam gibi bir adam çünkü.
Haberin fotoğrafları