kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BOTAŞ Genel Müdürü Düzyol, son günlerde petrol fiyatlarında ve döviz kurunda artışlar yaşandığını, bunun sürmesi halinde önümüzdeki dönemde doğalgazda fiyat ayarlaması yapma gereği doğabileceğini söyledi.

Dolar ve petrol arttı, BOTAŞ doğalgazda zam sinyali verdi

BOTAŞ Genel Müdürü Hüseyin Saltuk Düzyol, son günlerde petrol fiyatlarında ve döviz kurunda artışlar yaşandığını, bunun devam etmesi durumunda önümüzdeki dönemde doğalgazda fiyat ayarlaması yapma gereği doğabileceğini belirtti. Özellikle aralık, ocak ve şubat aylarının doğalgaz tüketiminin yoğunlaştığı aylar olduğunu, bundan sonraki dönemde tüketimin giderek düşeceğini, bu noktada yıl başında yapılan fiyat ayarlamasının bir süre daha idare edebileceğini ifade eden Düzyol, ancak kârlılıklarını da kaybetmemeleri gerektiğini kaydetti. Çok yüksek kârlar hedeflemediklerini, doğalgazı tüketiciye mümkün olduğunca düşük fiyatla kullandırmak istediklerini belirten Düzyol, ancak zam konusunda petrol fiyatları ve döviz kurlarının belirleyici olacağını, fiyat ayarlaması yapmadan önce şartları sonuna kadar zorlamak istediklerini söyledi.

NABUCCO PROJESİ
BOTAŞ'ın çalışmalarına ilişkin soru üzerine de Düzyol, şu anda uluslararası projelerinin hız kazandığını, özellikle bölge ülkelerinin doğal gazının Türkiye üzerinden boru hattıyla Avrupa'ya taşınmasını öngören Nabucco projesinde altıncı ortağın da katılmasıyla mühendislik çalışmalarına başladıklarını anlattı. Düzyol, yıl sonuna kadar Nabucco projesinde bazı somut gelişmeler olacağını ümit ettiklerini de dile getirdi.