kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İzzet Karaca Unilever Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun

"Ciromuz 1 milyar Euro'yu aştı dünya sıralamasında ilk 10'a girdik"

Unilever Türkiye Başkanı Karaca, 2007 cirolarının 1 milyar 17 milyon, 2008 hedeflerinin 1.2 milyar Euro olduğunu söyledi..
Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Karaca, 2007'yi 1 milyar 17 milyon Euro ciro ve yüzde 20 büyüme ile kapatan Unilever Türkiye'nin, böylece Unilever Grubu'nun dünya sıralamasında 9'uncu sıraya yükseldiğini söyledi. Karaca, Unilever Türkiye'nin 2007 performansı ve 2008 hedeflerini açıkladığı basın toplantısında, Unilever'in global büyüme oranının yüzde 5.5 olduğunu belirterek, Unilever Türkiye'nin ise yüzde 20 büyüme yakaladığını anlattı.

RESESYON YANSIMAZ
2007'nin ikinci yarısından itibaren yaşanan global resesyon tartışmalarının ABD kaynaklı olduğuna dikkat çeken Karaca, "Tüketiciye yansıyan bir durum biz henüz gözlemlemedik, bu gibi durumlarda ilk dayanıklı tüketim etkilenir, bize bir etkisi olacağını sanmıyorum" dedi. Karaca, 2007 yılının temposunun 2008 yılında da devam etmesini beklediklerini kaydederek, cirolarının 2008 yılında 1 milyar 200 milyon Euro'ya ulaşabileceğini belirtti. Karaca, "Türkiye için Avrupa çok önemli. Çünkü ihracatımızın çok önemli bir bölümü Avrupa'ya... Eğer Avrupa yavaşlarsa Türkiye'ye bunun etkisi olacaktır" dedi. Karaca, gıda fiyatlarına enflasyona etkisine ilişkin de, "Son 5 yılda sürümden kazanma politikasıyla bu zamları, dayanabildiğimiz kadar dayanıp çok minimum tüketicimize yansıttık. Bir anlamda maliyetleri biz göğüsledik, çünkü halkın satın alma gücü son derece önemli. Ama mecbur da kaldığımız zaman bu zamları yapmak zorunda kalacağız" dedi.