kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Palavra!..

MESAM .. MüYap.. Msg.. Müyobir!..
Efendim bu şifre gibi şeyler aslında müzik sanatçılarının hakkını korumak üzere kurulmuş meslek birlikleri.. Telif haklarını topluyor ve sahiplerine dağıtıyorlar.
Timur Selçuk diyor ki, "Babamın şarkıları 80, benimkiler 40 yıldır, her gece bir yığın yerde çalınıp söyleniyor. Fransa'da olsam, özel helikopterle villamdan şehre inerdim. Burada 70 metrekare bodrum katında kirada oturuyor, taksiyle dolaşıyorum."
Star, Kral TV ve atv'ye sahiplik yaptığı için işin içine giren TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, "Bizden telif diye tonla para alıyorlar, o zaman kime veriyorlar" diye soruyor.
Bu hepsi M ile başlayan Musiki Meslek birlikleri de ateş püskürüyor, Ertürk'e.. Mahkemeye falan vereceklermiş..
Valla kendileri bilir. Benim sorum başka. Bunu sordum diye beni de mahkemeye verirler mi acaba?.
Bu birliklerin başkanları, yönetim kurulu üyelerinin hemen hepsi müzisyen. Hemen her gece bir yerlerde, birilerinin şarkılarını çalıyor ya da söylüyorlar..
Millete örnek olsun, ibret olsun, şan olsun diye, biri, tek bir tanesi, "Dün gece falanca gazinoda, kulüpte, özel gecede senin şarkını söyledim. İşte telif ücretin" diye mesela Timur Selçuk'a yasal hakkını göndermiş mi?.
Kendin salkımı yutarken, Nişantaşı'ndaki otele gidip asansörde çalan müzik için telif hakkı istersen, biraz komik olmaz mısın?.
Ben kendiliğinden telif hakkı ödeyen, muntazaman ödeyen bir Birlik Başkanı, yöneticisi görmek istiyorum.
Varsa, makbuzlarla bana gelsin!..