kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MEB'e Gül ayarı

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den veto yiyen atama kararları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den imza alıyor. Cumhurbaşkanı Gül, MEB'den gelen tüm kararları imzaladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yalova Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce'nin soru önergesini yanıtladı. Çelik, Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcılığı görevine 5 Ocak 2008 tarihinde atanan Emin Gürkan'ın, 10. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edildiğini doğruladı. Çelik, "Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcısı M. Emin Gürkan'ın daha önce genel müdür yardımcılığına atanması için hazırlanan karar tasarısı önceki Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer tarafından uygun görülmemiş olup herhangi bir gerekçe belirtilmemiştir" dedi.

GÜL'ÜN ONAYLAMADIĞI KARAR TASARISI YOK

Bakan Çelik, MEB tarafından hazırlanan ve 10. Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderilen atama kararların bir kısmının gerekçe gösterilmeden onaylanmadığını ifade ederken, bir kısmının ise bilgi ve deneyim yoksunluğu gerekçesi ile "veto yediğini" söyledi. Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Gül'ün ise MEB'in Müsteşar Yardımcılığı, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliği, genel müdürlük, genel müdürlük yardımcılığı, Bakanlık Müşavirliği, bağımsız daire başkanlığı ve milli eğitim müdürlüğü görevlerine gönderdiği tüm atama kararlarını imzaladığını bildirdi.

Çelik, "Sayın Abdullah Gül döneminde Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından uygun görülmeyerek Bakanlığımıza iade edilen herhangi bir karar tasarısı bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu.

"BAKAN ÇELİK TEKER TEKER ATAMALARI YAPIYOR"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık üst düzey kadrolarına atanmaları için uğraştığı birçok ismi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildiği için atayamamıştı. Çelik, şimdi ise bu isimleri Cumhurbaşkanı Gül'e göndererek teker teker asaleten atıyor. İşte 10. Cumhurbaşkanı Sezer'den veto yiyen, 11. Cumhurbaşkanı Gül tarafından ataması yapılan bazı MEB yetkilileri:

SEZER YETERLİ BULMADI, GÜL ATADI

-10. Cumhurbaşkanı Sezer'in Yurt-Kur Genel Müdürlüğü için yeterli kriterleri taşımadığı gerekçesiyle atamasını yapmadığı Hasan Albayrak vekaleten bu görevi yürütmeyi sürdürürken, asaleten ataması da Aralık 2007'de Cumhurbaşkanı Gül'ün imzası ile yapıldı.

-Yaygın Eğitim Enstitüsü'nde öğretmenken Yurtdışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğü'ne atama kararnamesi 10. Cumhurbaşkanı Sezer'den dönen Hasan Kaplan da bu göreve vekaleten getirildi. Kaplan'ın asaleten ataması da şubat ayı sonunda Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı ile yapıldı.

KİTAP İNCELEYEMEZ DENİLDİ, ATANDI

-Ahmet Ergün Bedük Bakanlık müşaviri olarak görev yaparken Talim ve Terbiye Kurulu üyesi yapılmak istendi. Kararnamesi Sezer tarafından geri gönderildi. Bakanlık müfettişleri tarafından "kitap inceleyemez" denilen Bedük, göreve vekâleten getirildi. Aralık 2007'de ise atama kararnamesi Bakan Çelik tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e gönderildi ve Gül tarafından onaylandı.

-Yusuf Esener ise Aksaray'da vergi denetmeniyken Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'na getirilmek istendi. Atama kararı 10. Cumhurbaşkanı Sezer'e takıldı. Esener de göreve vekaleten getirildi. Aralık 2007'de de Bakan Çelik bu ismi Cumhurbaşkanı Gül' ün onayına sundu. Gül, Esener'in ismini onaylayarak İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına Yusuf Esener'in atamasını yaptı.

BAKAN ÇELİK VAZGEÇMEDİ

-Nurettin Konaklı, Devlet Planlama Müsteşarlığı personeliyken Bakanlık Araştırma Planlama Koordinasyon (APK) Kurulu Başkanlığı'na getirilmesi için hazırlanan kararname Sezer tarafından veto edildi. Aynı göreve vekaleten getirildi. Bakan Çelik, Konaklı'yı Aralık 2007'de Strateji Geliştirme Başkanlığı görevine atadı. Ataması Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandı.

-Emin Gürkan Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nde daire başkanıyken aynı Genel Müdürlük'te genel müdür yardımcısı yapılmak istendi, kararnamesi 10. Cumhurbaşkanı Sezer'den geri döndü. Gürkan da aynı göreve vekaleten getirildi. Ocak ayında da asaleten ataması yapıldı.

-Hüseyin Acır MEB başmüfettişiyken Erkek Teknik Genel Müdürü olarak atanma kararnamesi 10 Cumhurbaşkanı Sezer'e gönderildi. Sezer'den veto yedi ve göreve vekaleten getirildi. Çelik, asaleten Acır'ın asaleten atamasını da Kasım 2007'de Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdi, 26 Kasım 2007'de de asaleten ataması yapıldı.

(ANKA)