kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Harekat nasıl planlandıysa o şekilde bitmiştir"

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Irak'a yapılan operasyonun sona ermesinde ABD'nin etkisi olmadığını belirterek, "Harekat nasıl planlandıysa o şekilde bitmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Romanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Gül, Kuzey Irak'a yapılan operasyonun sona ermesi ile ilgili bir soru üzerine, "Harekat nasıl planlandıysa o şekilde bitmiştir" diye konuştu.

Askeri operasyon planlarının kamuoyu önünde herkese anlatılmasının, Mehmetçiği riske atmak anlamına geldiğini vurgulayan Gül, "O bakımdan bu tür operasyonların şaşırtıcı olması gayet normaldir. Herkese ilan ederek bir operasyon ne başlatılır ne de oradaki askerin çıkışı veya tekrar girecekse girişi... Bunlar herkesin bilgisi dahilinde olmaz. Kamuoyunu tatmin edeyim, herkesi bilgilendireyim diye bunları yaparsanız, o zaman oraya gönderdiğimiz evlatlarımızı da tehlikeye atarsınız" diye konuştu.

Gül, operasyonlar ile brifinglerin düzenli olarak verildiğini ve tüm detaylarını bildiğini aktardı. Gül, şöyle devam etti: "Nasıl planlandıysa öyle bitmiştir. Tamamen askeri bir planlamadır. Şunu bütün samimiyetim ile söylerim, Amerikalıların da bunda herhangi bir etkisi söz konusu değildir."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül, dost ve müttefik bir ülke olan Romanya ile Türkiye'nin ilişkilerinin giderek geliştiğini kaydetti. 10 binin üzerindeki Türk şirketinin Romanya'da faaliyette bulunduğunu hatırlatan Gül, ziyaretinin iki ülke arasındaki işbirliğine ivme kazandıracağına inandığını belirtti.

CİHAN