kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
S.E. H.Ö.

1 YTL için 30 yıl istendi

İzmir'de lise öğrencisi 5 kız hakkında aynı lisede öğrenci iki kız arkadaşlarından zorla 1'er YTL aldıkları gerekçesiyle dava açıldı. 15-30 yıl arasında hapis istenen kız öğrencilerden 3'ü cezaevine gönderildi..
İzmir Gaziemir'de lise öğrencisi 5 kız hakkında geçen yıl bir parkta aynı liseden 2 kız arkadaşlarından zorla 1'er YTL aldıkları ve 2 kızı da para için tartakladıkları iddiasıyla 15 yıldan 30 yıla kadar değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı. Sanık kız öğrencilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre Gaziemir Kipa 10. Yıl Lisesi öğrencisi olan 3 kız her zaman gittikleri okul yolundaki parkta aynı okulda okuyan 2 kızdan para istedi. "Yok" yanıtı alan kızlar, arkadaşlarının kolunu kıvırarak tartakladıktan sonra bıraktı. Ardından yanlarına gelen 2 arkadaşlarıyla birlikte, parkta bulunan, yine aynı okulun öğrencisi başka 2 kızın yanına giden 5 arkadaş selam verdi. Ancak diğerleri selamı almadı. Bunun üzerine yanlarına oturdukları 2 kızdan birinin elindeki para cüzdanında bulunan 1 YTL'yi alan 5 arkadaş, diğerinden de 1 YTL istedi. Korkan kız da parayı verdi. Ardından okula giden 4 kız, durumu müdür yardımcısına anlattı.

ŞİKÂYETTEN VAZGEÇTİLER
Okul yönetiminin de polise haber vermesi üzerine gözaltına alınan 5 kız öğrenci, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada ailelerinin de okuldan aldığı kızlardan 17 yaşında olan Z. B., Ş. B. ve H. Ö hakkında ikişer kez nitelikli yağma ve nitelikli yağmaya teşebbüsten 26'şar yıl, 17 yaşındaki E. A. hakkında 2 kez nitelikli yağmadan 15 yıl, 18 yaşındaki S. E. hakkında da yine nitelikli yağmadan 30 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kızlardan yaşı küçük olanlar, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 18 yaşında olan S.E. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. 2 dava birleştirilirken, mağdur olan kızlar da şikayetlerinden vazgeçti ancak kamu davası devam etti. 13 Şubat'ta görülen 4'üncü duruşmada ise mahkeme, heyeti S.E., Z.B., ve H.Ö.'nün tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan lise öğrencilerinden Z.B'nin babası T.B., olayın şokunu hala üzerlerinden atamadıklarını söyleyerek, "Ben tanınan bir işadamıyım. Kızımın da paraya ihtiyacı yok" dedi.