kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kosova Başbakan Yardımcısı Rame Maraj (ortada gözlüklü), KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar(sağdan ikinci), milletvekilleri ve belediye başkanları bugün düzenlenecek bağımsızlığı kutlama etkinliği için İstanbul’a geldi.

Kosova'dan ilk ziyaret Türkiye'ye

Gökhan ARTAN / SABAH
İstanbul'da faaliyet gösteren Kosova Dernekleri ve Eyüp Belediyesi, Kosova Cumhuriyeti'nin 17 Şubat'ta bağımsızlığını ilan etmesini bugün Feshane Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenleneyecekleri bir etkinlikle kutlayacak. Kutlamalara katılmak için Başbakan Yardımcısı Rame Maraj, milletvekili ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişilik Kosovalı heyet dün Priştine'den İstanbul'a geldi. Bu ziyaret Kosova Cumhuriyeti'nin dünyada ilk resmi ziyareti olarak tarihe geçti.

SİYASİ DESTEK SÜRSÜN
Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan Türkiye'ye giriş yapan heyette bulunan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Çevre ile Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'ye verdiği destek dolayı teşekkür ederek, siyasi desteğin sürdürülmesini istedi. Heyette Başbakan Yardımcısı Maraj'ın yanı sıra Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı ve Çevre ile Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, milletvekili Enis Kervan, Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya, Prizren Belediyesi Başkanı Yardımcısı Ercan Şpat, Priştine Belediyesi Başkanı, İpek Belediye Başkanı ile milletvekilleri yer aldı.