kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Ahmet KÖPRÜLÜ/ANKARA
'Kapkaç % 70 hırsızlık % 30 azaldı'
İÇİŞLERİ
Bakanı Beşir Atalay, Pursaklar Belediyesi tarafından yaptırılan Pursaklar Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı. Atalay, burada yaptığı konuşmada 'sivil "güven timleri"nin kap-kaçın önlenmesinde caydırıcı görevler yaptığını söyledi. Son dönemde alınan önlemlerle kap-kaç suçlarında yüzde 70, hırsızlık suçlarında yüzde 30 oranında azalma görüldüğünü kaydeden Atalay, 2008 sonuna kadar bütün illerde MOBESE sisteminin kurulmuş olacağını kaydetti. Atalay, özellikle büyük kentlerde kap-kaç suçlarının artık konuşulmadığına işaret etti.

Tutuklanan DTP'li melle cezaevinde
DİYARBAKIR'DA DTP'nin gösterisinde elinde Kuranı Kerim ile açıklama yapan emekli imam Muhittin Eryılmaz, "Terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla tutuklandı. Eryılmaz, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 25 Şubatta DTP Diyarbakır milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu bir grup DTP'linin katıldığı gösteri sırasında elinde Kuranı Kerim ile açıklama yapan Muhittin Eryılmaz, 28 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

Eminönü ile Fatih'in birleşmesine protesto
"EMİNÖNÜ'NÜ
Yaşatma Platformu" adı altında toplanan bir grup dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde Eminönü ve Fatih ilçelerinin birleştirilmesini protesto etti. Eylem sırasında basın açıklaması yapan CHP Eminönü İlçe Başkanı Zeynel Yılmaz "Üç imparatorluğa başkentlik yapmı Eminönü ilçesinin tarihi bağlarıyla koparılmak istendiğini söyledi. Eyleme katılarak destek veren CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen de ilçelerin birleştirilme kararının "siyasi" olduğunu savundu.
Haberin fotoğrafları