kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sınırda hareketlilik arttı

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK ) PKK terör örgütüne yönelik başlattığı kara operasyonunun ardından Irak'a sıfır noktada bulunan bölgelerde hareketlilik hız kazandı.

Şırnak'ın Bestler Dereler kırsalı, Hakkari'nin Şemdinli ve Çukurca ilçesinde askeri hareketlilik yaşanırken, Şemdinli'den Irak sınırına doğru helikopterlerle asker sevkıyatı başladı. Besta bölgesindeki birlikler sabahın ilk ışıkları ile Cudi Dağı ile Irak sınırındaki kritik noktalara hareket etti.

Bölgedeki operasyonlar karadan tüm hızı ile devam ederken, havadan da helikopterler destek veriyor.

SAVAŞ UÇAKLARI OPERASYON BÖLGESİNE UÇTU

Güvenlik güçleri tarafından terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik karadan başlatılan sınır ötesi operasyon devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları operasyon bölgesine uçtu.

79 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlara, F-16 savaş uçakları havadan destek veriyor.
Kuzey Irak'a başlatılan kara harekatının sevk ve idaresinin yapıldığı Diyarbakır'da, savaş uçağı trafiği devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Diyarbakır İkinci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda kalkan F-16 savaş uçukları, Kuzey Irak sınırına doğru gitti. Birbiri ardına kalkan yaklaşık 8 F-16 savaş uçağı, Diyarbakır'daki sabah sessizliğini bozdu.

Savaş uçakları gece gündüz ayrımı olmadan günün her saatinde bomba yüklü olarak havalanıp operasyon bölgelerinde terörist inlerine bomba yağdırıyor. Teröristlerin bulunduğu yelerin koordinatları verilir verilmez havalanan uçaklar ve helikopterler, hedeflere bomba yağdırıp üsse dönüyor. Ayrıca operasyon bölgesinde bulunan çok sayıda Kobra ve Skorsky tipi helikopterler de sabaha doğru Diyarbakır'a dönüş yaptı.

DAĞLAR KARIŞ KARIŞ ARANIYOR

Şırnak'ın Uludere mevkiinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı askerler dağlarda karış karış dolaşarak uygulama yapıyor. Operasyon kapsamında Şırnak ve çevresindeki dağlarda, korucularla birlikte mayın taraması yapan askerlere helikopterler de havadan destek veriyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla Uludere dağ yollarından Besler Vadisi'ne doğru operasyona çıkan ekiplere eğitilmiş kangal köpekleri de eşlik etti. Ayrıca, aralarında 15 metre aralıklarla dağ yollarında ilerleyen askerleri, peşi sıra zırhlı personel taşıyıcılar takip etti.

Öte yandan, karlı dağlarda yol alan Türk askerinin moralman güçlü oldukları gözlendi.