kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TCDD, 45 kişinin yaralandığı kazayı araştırmak için bir kurul oluşturacaklarını açıkladı.

Yolcu treni ile yük treni çarpıştı: 45 kişi yaralandı

Sivas'ta kırmızı ışıkta durmayan yük treni ile yolcu treni çarpıştı. Kazaların artması üzerine TCDD araştırma kurulu oluşturmaya karar verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yolcu treni ile yük treni çarpıştı: 45 kişi yaralandı
Sivas-Karabük seferini yapan 43605 sefer sayılı Ali Çevik (54) yönetimindeki cevher taşıyan yük treni ile Ankara'dan Malatya'ya giden Abuzer Gaffar Yılmaz (53) idaresindeki 21122 sefer sayılı 4 Eylül Mavi Treni'nin, Topaç İstasyonu yakınlarında dün sabah saat 02.20'de çarpıştı. Çarpışma sonucu çoğunluğu hafif 45 kişi yaralandı. Yaralılar Şarkışla ve Gemerek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada yaralananlar tedavi görerek, taburcu edildi. 3 yaralının tedavileri ise sürüyor.

MAKİNİST HATASI
Kazanın, yük treninin kırmızı sinyal ihlalinden kaynakladığı ve yolcu trenine 20 kilometre hızla çarptığı belirtildi. Bu arada, bölgede CTC olarak adlandırılan otomatik sinyal ve tren takip sistemi ile trenleri kazalara karşı otomatik durduran ATS sistemlerinin de bulunduğu ifade edildi. Yük treninin lokomotifinin raydan çıktığı kazanın ardından yolcu treninde ise herhangi bir raydan çıkma olmadığı, bazı vagonların camlarının kırıldığı kaydedildi. Toplam 187 yolcunun bulunduğu 4 Eylül Mavi Treni'nde seyahat edenlerin, olay yerine getirilen başka bir lokomotifle vagonlar çekilerek bölge yakınlarındaki İhsanlı İstasyonu'na götürüldüğü öğrenildi.

'ARAŞTIRMA YAPIYORUZ'
TCDD, son 1 ayda kural ihlali sonucu meydana gelen tren kazalarının nedenlerinin araştırılması için kuruluş dışında, öğretim üyelerinin yer aldığı bir kurul oluşturma kararı aldı. TCDD Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, TCDD yönetiminin üniversitelerle işbirliği yaparak son dönemde artış gösteren kural ihlallerini araştırma kararı aldığı bildirildi. Açıklamada, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın konuyla ilgili şu ifadelerine yer verildi: "Kazaların oluşmaması için kuruluş olarak her türlü önlemi alıyoruz. Kaza meydana geldiğinde de nedenleri üzerinde titizlikle araştırma yapıyoruz. Ancak son bir ayda kırmızı ışığa uymama gibi kural ihlalleri ile sık karşılaştık. Bu durumun bir de kendimiz dışında öğretim üyelerinden oluşan bir kurul tarafından değerlendirilmesini istedik.''