kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hakurk'tan sonra Zap çemberde

Atilla KORKMAZ-Hüseyin KAÇAR-Erkan KÖSE-Mehmet YAL
Harekâtın ikinci gününde Hakurk kampına girildi. Sonra örgütün en büyük kampı Zap çembere alındı. 8 askerin teslim edildiği Çemço Tepesi de düştü. 79 PKK'lı öldürüldü, şehitler 7'ye çıktı..
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik gerçekleştirdiği 25'inci sınır ötesi operasyon tüm hızıyla sürüyor. Tümü yıllardır terörle mücadele içerisinde yer aldığı için büyük tecrübe sahibi olan 3 bini özel kuvvetlere bağlı 10 bin asker, 21 Şubat akşamı başlayan operasyonda belirlenen ilk hedeflere tek tek ulaşmaya başladı. Havadan savaş uçakları ve helikopterlerinin de büyük destek sağladığı askerler, operasyonun ikinci gününde ilk hedefler arasında yer alan Hakurk kampına girdi. Daha sonra Zap Kampı'nı çembere alan askerin son hedefi örğütün ana karargahı olan Kandil olduğu ileri sürüldü.

PKK İRAN'A DOĞRU KAÇMAYA BAŞLADI
Terör örgütünün Türkiye'deki eylemlerinde üs olarak kullandığı ve örgütün Kuzey Irak'taki can damarlarından olan Hakurk'a önceki sabah saatlerinde ulaşmayı başaran özel birlikler ile teröristler arasında özellikle Gele Reş bölgesinde sert çatışmalar yaşandı. Teröristlerin kamp çevresine muhtemel bir kara operasyonunu düşünerek çok sayıda tuzak ve mevzi kurduğu, ilk 5 askerin de buralardan açılan ilk ateş sonucu şehit oldukları belirlendi. Kamp çevresinde bulunan ve terör örgütü mensuplarının lojistik amaçlı kullandığı tesisler de bir bir yok edilmeye başladı. Büyük kayıp veren teröristler ise canlarını kurtarmak için guruplar halinde İran sınırına doğru kaçmaya başladı. Operasyonların yoğun biçimde sürdüğü Rıkan bölgesindeki teröristlerin kaçmasını ve diğer kamplardan destek gelmesini engellemek için hava unsurları stratejik konumdaki bazı köprüleri vurarak kullanılmaz hale getirdi. Rıkan bölgesinin Irak'ın iç kesimleri ile böylece irtibatı da kesilmiş oldu. Kara harekâtına havadan F-16 ve F4 savaş uçakları ile helikopterler de destek veriyor.

HAVA DESTEĞİ VE TOPÇU ATIŞI
Operasyon çerçevesinde askeri birlikler dün de ikinci hedef olarak yine terör örgütünün sınır kesimindeki en büyük kamplarından olan Zap'a ulaştı. Terör örgütünün ve ana karargah olarak da kullandığı Zap kampı çevresinde çember harekâtı uygulayan askerle teröristler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Zap Kampı bölgesinde Bordo Bereliler ile özel eğitimli komandolar, sabahın erken saatlerinden itibaren Dağlıca baskınında kaçırılan 8 askerin teslim edildiği Çemço Tepesi vadisine operasyon düzenledi. Bölgenin teröristlerden temizlenerek askerin kontrolüne geçtiği belirtildi. Mehmetçik PKK'lı teröristleri saniyede 853 metre yol alabilen 43 kiloğram ağırlığındaki obüs mermilerle vurdu. Kandil çevresindeki stratejik noktalara konuşlandırılan 'Panter' isimli yerli yapım obüs toplarıın Kandil'deki PKK yuvalarını vurmaya başladığı ileri sürüldü. Genelkurmay akşam saatlerinde harekâtın ikinci günüyle ilgili bilgi verdi.

35 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Açıklamada içinde ağır uçaksavar silahlarının da yer aldığı, teröristlere ait çok sayıda mevzinin tahrip edildiği belirtilerek "Devam eden operasyonlarda, uçaklar ve uzun menzilli silah ateşleri sonucu saf dışı bırakılanlar hariç, 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Sonuçlara göre iki gün içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 79'a ulaşmıştır. Bugünkü çatışmalarda 2 personelimiz şehit olmuştur" denildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da Şırnak'a gitti.
Haberin fotoğrafları