kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mehmetçiğin sınırı geçtiği noktalar ve PKK kampları

Yeni Haber
*Operasyon önce havadan başladı. Türk savaş uçakları F-4 ve ve F-16'lar önceki gün 10.00-18.00 saatleri arasında Kuzey Irak'ı önce havadan bombaladı.

*Duhok Amedi bölgesinde 4 köprü yerle bir edilerek PKK'nın lojistik imkânları kesildi, militanların geçişi engellendi.

*Hava operasyonu sırasında hedefler uzun menzilli silahlar ve savaş uçakları tarafından vuruldu.

*Kara operasyonu önceki gün 19.00'da başladı.
*Türk askeri Kuzey Irak'taki Zap -Avaşin- Hakurk hattında ilerlemeye başladı.
*Türk askeri Kuzey Irak'ta ilk etapta 10 km. ilerledi. PKK'nın kamplarının çevresinde "geçici güvenlik bölgesi" oluşturuldu. Bu sırada Cobra helikopterleri de PKK hedeflerine havadan bomba yağdırdı.

TSK'NIN OPERASYONDAKİ HAVA VE KARA GÜCÜ

M-60 TANKLARI


ABD üretimi veTSK'nın karadaki ağır vurucu gücünü oluşturuyor. Tank filosunun da belkemiği olarak biliniyor. Ağırlığı 57 ton olmasına karşın saatte 50 kilometre hıza ulaşıyor. İki adet makinalı tüfeğe sahip, 105 milimetrelik top atıyor. Aselsan'ın geliştirdiği komuta kontrol sistemi sayesinde hareket halindeyken dahi hedefini tam 12'den vuruyor. İsrail ile modernizasyon projesi devam ediyor. İkmali yapılmadan 450 kilometre gidiyor.

COBRA HELİKOPTERLERİ


Üstün manevra yeteneği ile havada asılı da durabilen cobralar Güneydoğu'nun ve Kuzey Irak'ın zorlu coğrafi yapısında teröristlere burnunu mağaradan dışarı çıkarma imkanı tanımıyor. Saatte 195 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 4,5 ton yükle havalanabiliyor. 20 milimetrelik otomatik top, TOW güdümlü füzesi ve makinalı tüfek taşıyor.