kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Gelinim Olur Musun?'' Emmy yolcusu

Yeni Haber
Ekranlarda bir dönem tartışma yaratan ''Gelinim Olur Musun?'' adlı Türk patentli yarışma programı, İtalyanlar tarafından satın alınan formatıyla ''Televizyon Oscarları'' olarak bilinen Emmy Ödülleri'nde yarışacak.

Yarışmanın ''En İyi Reality Şov'' kategorisinde şans arayacak olan ''Mükemmel Gelin-La Sposa Perfetta'' adlı İtalyan versiyonunda da gelin adayının geçmişini beğenmeyerek kavga çıkaran kaynanalardan yarışma sırasında ortaya çıkan geçmişe dair skandallara kadar birbirinden karışık olaylar yer alıyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerine formatları satılan ''Türk icadı gelin-kaynana yarışması'', İtalyan versiyonu ''Mükemmel Gelin''in görüntüleriyle katılacak.

Yaklaşık 3 milyon avro bütçe ile çekilen yarışma programı, 12 kategoriden oluşan yarışmada ''En İyi Reality Şov'' kategorisinde ödül arayacak.

OLAYLAR EKSİK OLMADI

Türkiye'de yayımlandığı dönem içerisinde tartışmalarıyla dikkatleri üzerinde toplayan yarışmanın İtalyan versiyonu da Türk ekranlarındakini aratmıyor.

''Mükemmel Gelin'' adlı yarışmada da ''gelin-kaynana'' kavgaları eksik olmazken, damat adaylarından birinin evlenme düşüncesinde olduğu gelin adayıyla ilgili prodüksiyon şirketi bazı görüntüler elde etti. Genç kızın daha önce ''0800'lü hatlarda çalıştığı ve bazı erotik sahnelerde yer aldığının'' ortaya çıkması üzerine kaynana kızı elemeye çalıştı. Bunun üzerine, yarışma evinde adeta ''kızılca kıyamet koparken'' bu kavga günlerce devam etti.

Damat adaylarından birinin saklı tuttuğu geçmişi de İtalya'daki yarışmayı karıştırdı. Fransa'da tatile gittiği sırada tanıştığı ve aşık olduğu kızın hamile olduğunu öğrenerek ona haber vermeksizin İtalya'ya dönen gencin bu sırrı, bir gün kızın televizyon kanalında damat adayını yarışmada görmesiyle ortaya çıktı. Evlilik dışı dünyaya getirdiği çocuğunun babasından hesap sormak amacıyla İtalya'daki çok ünlü bir gazeteciyle iletişime geçen kız, burada damat adayının annesiyle tartışmaya girdi. Söz konusu skandalın ardından damat adayı programdan atılmazken, anne ile oğlu yarışmanın ardından Fransa'da yaşayan bu kızla iletişime geçmek ve çocuğun sorumluluğunu üstlenmek üzere ekranlarda söz verdi.

TÜRKİYE'DEKİ İLE KATILAMADIK

Global Agency'nin üst yöneticisi (CEO) İzzet Pinto, bu programın ''Türk yarışması'' olduğunu ve en büyük hayalinin ''Türkiye'ye Emmy ödülü kazandırmak'' olduğunu söyledi.Daha önce hiçbir Türk formatın Emmy ödüllerinde yarışmadığını ifade eden Pinto, ''Bu sektörde Türkler'in de var olduğunu göstermeyi hedefliyoruz. Televizyon Oscarları olarak bilinen Emmy ödülleri yarışmasına tüm dünyadan yüzlerce eser katılıyor'' dedi.

Finale kalabilmek için ilk dörde girmek gerektiğini anlatan Pinto, ''Bence şansımız büyük. Kaynananın kendine gelin seçmesi çok sıra dışı bir yöntem olarak görüldüğü için jüri tarafından büyük ilgi göreceğini düşünüyorum. Ayrıca, iki farklı jenerasyonun aynı evde yaşaması komik görüntülere de sahne olduğu için büyük reytinglere ulaşıyor'' sözleriyle yarışmaya şans tanıdığını dile getirdi.

Türkiye'de çok sayıda yaratıcı format yazarının bulunmasına karşın Türk televizyonlarının yerli formatlara ilgi göstermediği görüşünü dile getiren Pinto, ''Biz bu yarışmaya Türkiye'de yayınlanan 'Gelinim Olur Musun?' ile de gitmek isterdik. Ancak, İtalya'daki de çok güzel bir prodüksiyon. Ancak, buraya katılmak için yarışmanın son bir senede çekilmesi gerekiyordu'' diye konuştu.

Yarışmanın İtalya'da bu yıla tekrar yayımlanmasını istediklerini, ancak orada programların yılda bir kez yayımlandığını, Türkiye'deki gibi bir program bitince diğerinin başlamadığını belirten Pinto, yarışmanın Arap ekranlarındaki versiyonunun bu sezon yayımlanmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.