kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu bina için Sarıgül'e soruşturma açılacak

Erhan ÖZTÜRK
Danıştay, yıkım kararını uygulamadığı için Sarıgül hakkında İçişleri'nce verilen soruşturma iznine yapılan itirazı reddetti..
Danıştay, İçişleri Bakanlığı'nın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile 5 belediye yöneticisi hakkında verdiği soruşturma iznine yapılan itirazı reddederek, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılması için dosyayı Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Şişli Başsavcılığı, yürüteceği soruşturma sonunda, Sarıgül ve belediye yöneticileri hakkında 2 yıla kadar hapis cezasını öngören "görevi ihmal" suçundan dava açabilecek. İçişleri Bakanlığı, "Şişli'de bodrumla birlikte 7 katlı Meriç Konak Apartmanı ile 40 numarada bulunan binada, plana aykırı inşaat fazlalığının bulunmasına rağmen Belediye Meclisi'nce alınan yıkım kararını uygulamamak" nedeniyle Sarıgül ile aralarında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan'ın da bulunduğu 5 belediye yöneticisi hakkında yargılanmaları için soruşturma açılmasına izin vermişti. Sarıgül ise İçişleri Bakanlığı'nın kararına itiraz etmişti. Danıştay 1. Dairesi, yaptığı inceleme sonunda, itirazı reddetti.

'KARAR YERİNDE'
Dairenin kararında, A ve B blok zemin katlarının olması gerekenden büyük kurulduğunun ilk tutanakta tespit edildiği, inşaatın mühürlenerek, durdurulduğu ve Şişli Belediye Encümeni'nin yıkım kararı verdiği kaydedildi. Encümen kararına rağmen inşaatın devam ettiği, 9 ay sonra hazırlanan ikinci tutanağa göre yapının 7'nci katının bittiği ifade edilen kararda, ilk tespitten sonra yapılan kısımlar için yeniden yıkım kararı alınmadığı, ilk yıkım kararının uygulanmadığı, projeye göre 4 kat olması gereken yapının 7 katı tamamlanarak iskana açıldığı için İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesinin yerinde olduğu, bu izne yapılan itirazların reddedildiği ifade edildi.