kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İzmir'in Bayındır ilçesinde kar yağışı ve soğuk nedeniyle ilk ve orta öğretim okullarında eğitime bugün ara verildi.

Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş, Bayındır ve köylerinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

Bayındır İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar belediye hoparlörlerinden de ilan edildi.

KAYSERİ VE NEVŞEHİR'DE İLK VE ORTAÖĞRETİM OKULLARINDA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kayseri ve Nevşehir'de, kar yağışı ve soğuk nedeniyle ilk ve ortaöğretim okullarında eğitime bugün ara verildi.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, il genelindeki ilköğretim okulları ile liselerin bugün için tatil edildiğini bildirdi. Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Nevşehir'de de ilk ve ortaöğretim okullarında bugün eğitim yapılmayacak.

BURDUR'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Burdur ve merkeze bağlı köylerde okulların 2 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Burdur Valisi Rasih Özbek yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışının Burdur'da hayatı olumsuz etkilediğini ifade etti.

Özbek, kar yağışı nedeniyle Burdur merkez ile merkeze bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların 2 gün süreyle tatil edildiğini, ilçelerdeki durumun ise kaymakamlıklar tarafından belirleneceğini kaydetti.

ISPARTA'NIN 3 İLÇESİNDE EĞİTİME BUGÜN İÇİN ARA VERİLDİ

Isparta'nın Eğirdir, Yenişarbademli ve Aksu ilçelerindeki okullarda eğitime bugün için ara verildi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışının hayatı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Yılmaz, kar yağışının etkili olduğu Eğirdir, Yenişarbademli ve Aksu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini ifade etti.

SİVEREK'TE TAŞIMA MERKEZİ KONUMUNDAKİ İLKÖĞRETİM OKULLARI 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde taşıma merkezi konumundaki ilköğretim okulları bugün tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Çelik, yaptığı açıklamada, ilçenin kırsal alanında yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle taşıma merkezi konumundaki 24 ilköğretim okulunda bugün eğitime ara verildiğini bildirdi.

Bu arada Siverek'te kar yağışı nedeniyle yaklaşık 50 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin kapalı köy yollarını açamaya çalıştığı belirtildi.

Yurt genelinde etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları eğitimi de engelliyor.

VAN'IN BAHÇESARAY İLÇESİNDE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Van'ın Bahçesaray ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı Bahçeseray'da, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bugünden itibaren 2 gün ara verildi.

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde bugün, Sivrice ilçesinde ise bugünden geçerli olmak üzere 2 gün ara eğitime ara verildi.

Burdur'un Ağlasun, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova ilçeleri ile bu ilçelere bağlı köylerdeki okullarda da eğitime bugün ara verildi.

Kırklareli'nin, Demirköy ve Vize ilçeleri ile Pınarhisar ilçesine bağlı Yenice beldesinde okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

ANTALYA'NIN AKSEKİ, KIRIKKALE'NİN DELİCE, NİĞDE'NİN ÇİFTLİK, ESKİŞEHİR'İN GÜNYÜZÜ VE ARDAHAN'INGÖLE İLÇELERİNDE OKULLARDA EĞİTİME BUGÜN ARA VERİLDİ

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi bazı merkezlerde eğitime ara verilmesine neden oldu.

Antalya'nın Akseki ilçesinin Kaymakamı Mustafa Kılıç, kar yağışının ilçede hayatı olumsuz etkilediğini bildirdi. Kılıç, Akseki merkez ve köylerinde ilköğretim okullarında eğitimde bugün ara verildiğini kaydetti.

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde de yoğun kar ve tipi nedeniyle okullarda eğitime bugün ara verildi.

Niğde'nin Çiftlik ilçesi ile bağlı belde ve köylerde okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde de okullarda eğitime bugün ara verildi.Ardahan'ın Göle ilçesi Milli Eğitim Müdürü Gürsel Düz, kar yağışı ve tipinin hayatı olumsuz etkilediği ilçe merkezi ve köylerindeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

İZMİR

Yurtta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, İzmir'in Beydağ ve Kiraz ilçelerinde taşımalı eğitimin aksamasına yol açtı.

Kiraz Milli Eğitim Müdürü Yunus Ergin, önceki günden itibaren başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede taşımalı eğitimde aksama meydana geldiğini söyledi.
Ergin, şunları kaydetti:

''Okulların tatil edilmesi söz konusu değil, çocuklarımız eğitim öğretime devam ediyor. Fakat aşırı buzlanmadan dolayı köy yolları tehlikeli olduğu için taşımalı sistemle merkez okullara gelen köy çocuklarına bir günlük izin verdik.''

Beydağ Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Birgül de Yukarı Aktepe, Eğridere, Örenler ve Yeşiltepe köylerindeki okulların açık olduğunu, ancak taşımalı eğitimle merkeze gelen çocuklarla ilgili aksama olduğunu bildirdi.

GİRESUN'DA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Giresun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki bazı okullar bugün, Doğankent ilçesindeki okullar ise 2 gün tatil edildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yörede 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki bazı okulların bugün, Doğankent ilçesindeki okullarının ise 2 gün tatil edildiği belirtildi. İl merkezinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yoğun kar yağışı dolayısıyla Yağlıdere ilçesinde ilköğretim okulları, Tirebolu ilçesinin Aşağıboynuyoğun, Yukarıboynuyoğun ile Kovanpınar köyleri, Şebinkarahisar ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar, Piraziz ilçesinin Tepeköy ve Güneyköy köylerindeki okullar, Keşap ilçesinin Karabulduk beldesi ve Çamlıca köyü ilköğretim okulları, Güce ilçesinde ilköğretim okulları, Espiye ilçesinin Avluca, Ericek ve Yeniköy köyleri ilköğretim okulları, Dereli ilçesinde ilköğretim okulları, Alucra, Çanakçı ve Çamoluk ilçelerindeki ilköğretim ve orta öğretim okulları, Bulancak ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için okullar bugün tatil edilmiştir. Doğankent ilçesinde ise ilköğretim ve orta öğretim okullarında eğitime 2 gün ara verilmiştir.''

BİNGÖL'DE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle eğitime yarından itibaren 2 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının hayatı
olumsuz etkilediği il genelinde, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 2 gün ara verildi.

Hava koşularının uygun olması durumunda okullarda 21 Şubatta ders başı yapılacağı bildirildi.

AMASYA'DA EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Amasya'da eğitime yarın da ara verildi.

Devam eden kar yağışı nedeniyle Amasya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesini kararlaştırdı.

Amasya Üniversitesinde de 20 Şubat Çarşamba gününe kadar eğitime ara verildi.

Amasya'da daha önce alınan kararla ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bugün için ara verilmişti.

KAYSERİ'DE EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Kayseri'de eğitime yarın da ara verildi.

Kayseri Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesini kararlaştırdı.

Kamuda çalışan özürlü personelin de bugün ve yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kayseri'de bu sabah eğitime bugün için ara verilmişti.

ELAZIĞ'DA DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Kar nedeniyle Elazığ'ın Maden, Arıcak, Alacakaya ve Sivrice ilçelerinde okullar 2 gün tatil edildi.

Maden ilçe merkezinde okulların bir gün tatil edildiği ifade edildi. Kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapamayan ilçelerde eğitime ara verildi. Yolların durumuna göre tatilin uzayabileceği belirtildi.

SAKARYA İLE SAMSUN İL GENELİNDE EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

Sakarya ile Samsun il genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın da ara verildi.

Sakarya Valiliği, olumsuz hava koşulları yüzünden, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla eğitime yarın da ara verildiğini açıkladı.

Samsun'da, yer yer devam eden kar yağışı nedeniyle Samsun Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelindeki ilköğretim okulları ve liselerin yarın da tatil edilmesini kararlaştırdı.

Ayrıca kamu görevlisi engelliler de 20 Şubat çarşamba gününe kadar idari izinli sayıldı.

KONYA'DA OKULLARDA YARIN DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Konya'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Konya'da ilköğretim ve liselerde bugün, eğitime bir gün süreyle ara verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, ''Ancak olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve ulaşımda yaşanan aksaklıklar nedeniyle 19 Şubat Salı günü de eğitim öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı'' dedi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada ise kamu kurumlarında çalışan özürlülerin de Salı günü izinli sayılacağı açıklandı.

ORDU'DA EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Ordu'da eğitime yarın da ara verildi. Halen bölgede yer yar devam eden kar yağışı nedeniyle Ordu Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelindeki okullarda eğitime yarın da ara verilmesine karar verdi.

Ordu'da daha önce alınan kararla il merkezi ve ilçelerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verilmişti.

BİLECİK'TE KAR TATİLİ 1 GÜN DAHA UZATILDI

Bilecik'te yoğun kar yağışı ve soğuklar nedeniyle okullar yarın da tatil edildi.

Cumartesi günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı Bilecik'te hayatı felç etti. 210 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar kalınlığı il merkezinde 20 cm'i geçti, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi buldu.

Bilecik Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okulların 1 gün daha tatil edildiğini bildirdi.

ZONGULDAK VE İLÇELERİNDE OKULLAR 1 GÜN DAHA TATİL EDİLDİ

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre il merkezi ve tüm ilçelerde ilköğretim ve liselerde eğitim-öğretime bir süreyle ara verildiği açıklandı.

MUŞ'TA OKULLAR BİR GÜN DAHA TATİL EDİLDİ

Muş'ta yoğun kar nedeniyle bazı okullar ikinci gününe tatille girerken, bazıları ise ikinci yarıyılda hala ders başı yapmadı.

Yolların kapalı olmasından dolayı görev yaptıkları köylere gidemeyen bazı öğretmenler okullarını henüz açamadı.

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda okulların bir gün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartlarının çarşamba gününe kadar devam etmesi dolayısı köy öğretmenlerinin ulaşım problemi yaşadığı için okulların bir gün daha tatil edilmesi kararı alındığı belirtildi.

NİĞDE'DEKİ İLKÖĞRETİM OKULU VE LİSELERDE EĞİTİME YARIN ARA VERİLDİ

Niğde'de, kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildi.

Niğde İl Sağlık Kurulu, kar yağışı nedeniyle yarın Niğde merkez ile Çiftlik ve Ulukışla ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde eğitime ara verilmesi kararı aldı.

Kurul kararına göre, yarın engelli memurlar da izinli sayılacak.

GİRESUN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ


Giresun'da, etkili kar yağışı nedeniyle, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde okullar 2 gün, ilçelerdeki bazı okullar ise yarın tatil edildi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerdeki ilköğretim okulları ile merkezde taşımalı eğitim gören öğrenciler için eğitime 2 gün ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi: ''Yoğun kar yağışı nedeniyle Alucra, Çamoluk, Dereli, Doğankent, Güce ve Şebinkarahisar ilçelerindeki ilköğretim okulları ve liselerde, Bulancak, Espiye, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerinde köy okullarında, Keşap ilçesinin Karabulduk beldesi ile Çamlıca köyündeki ilköğretim okullarında ise öğretime yarın ara verildi.''

AJANSLAR