kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MEB'de şok istifa

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile yaptığı iki görüşmenin ardından görevinden istifa etme kararı aldı.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nı 12 Mayıs 2006 tarihinden bu yana sürdüren Prof. Dr. Erdoğan, görevinden istifa etme kararı aldığını açıkladı. Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu kararı bu ay içerisinde Bakan Çelik ile yaptığı iki görüşmenin ardından verdiğini bildirdi.

Erdoğan, bugün itibari ile izine ayrılacağını kaydederken, istifa mektubunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylamasının ardından İstanbul Üniversitesi'ndeki görevine yeniden döneceğini açıkladı.

"ATATÜRK'ÜN YOLUNDA HAREKET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Prof. Dr. Erdoğan, "Başkanlığım süresince 1926 yılında yüce Önder Atatürk'ün kurduğu bir Cumhuriyet kurumunu yönetmenin bilinciyle hareket ettim. Eğitim ve öğretim için öncülük yaptığım ve rol oynadığım her bir çalışmada ayrı bir mutluluk yaşadım. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı gibi yüce bir görevi yürütürken edindiğim tecrübeleri de kullanarak eğitim sistemimizin iyileştirilmesi için bundan sonra da çaba sarf edeceğim" diye konuştu.

TTK Başkanı Erdoğan ortaöğretim programlarının yenilenmesine, sosyal bilimler liselerinin programlarının hazırlanması ve ders çizelgelerinin yeniden düzenlenmesi, ortaöğretime geçiş sisteminin geliştirilmesi, liselerde olgunluk sistemine dayalı bir anlayışa geçilmesi, 100'lük not sistemi, ortak sınavlar, gibi uygulamaları Türk eğitim sistemine getirmişti.

BAKAN İLE ERDOĞAN ARASINDA GERGİNLİK VARDI

Prof. Dr. Erdoğan ile Bakan Çelik arasında uzun zamandan beri bir gerginlik olduğu basına da pek çok kez yansımıştı. Bütün meslek liselerinin kapatılması gerektiğini belirten Erdoğan, ayrıca Anadolu ve Fen Liselerinin sayılarının azaltılması gerektiğine de ifade etmişti. Ayrıca programlarda ve ders kitaplarında Atatürkçülük ile ilgili yer alması gereken konulardaki eksikliklerin tespiti ve giderilmesi için çalışma yapan Erdoğan, Bakanlık çalışanları ile karşı karşıya gelmişti. Son olarak da Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Erdoğan'ın yaptığı atama listesi de Bakan Çelik ve Personel Genel Müdürü Remzi Kaya tarafından değiştirilmişti. Ayrıca Eylül ayında da Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali İlker Gümüşel, Talim Terbiye'deki kadrolaşmanın dayanılmaz noktalara geldiği gerekçesiyle istifa etmişti. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr. Erdoğan'ı yalnızlaştırarak istifaya zorlandığı da eğitim çevrelerinde dile getiriliyordu.

Prof. Dr. Erdoğan, AKP iktidarı dönemindeki 3'üncü Talim ve Teriye Kurulu Başkanı olurken, Erdoğan'dan önce TTK Başkanı olan Prof. Dr. Ziya Selçuk da istifa ederek görevinden ayrılmıştı. Erdoğan'ın yerine ise eğitim çevrelerinde TTK eski Başkan Yardımcısı Abdülvahap Özpolat'ın atamasının yapılacağı ifade ediliyor.

ANKA