kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öğrenciye kar tatili

Kar ve tipi, tüm yurtta hayatı felç etti. İstanbul başta pek çok ilde okullar tatil edildi. Bursa ve Giresun'da iki vatandaş donarak can verdi. İstanbul'da ise evsizler otellere yerleştirildi..
Şiddetli kar yağışı ve soğuk hava tüm yurdu esir aldı. Doğuda yüzlerce köy ile ulaşım sağlanamazken, kara hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor. İstanbul'da ise iki gündür etkili olan kar nedeniyle son 48 saatte bin 470 maddi, 34 yaralamalı, 1 ölümlü kaza meydana geldi. İlk ve orta dereceli okulların tatil edildiği İstanbul'da bugün kamu kurumlarında çalışan hamile ve özürlüler de idari izinli sayılacak.

TEM OTOYOLU KAPANDI
Kocaeli, Ankara, Balıkesir, Denizli, Sakarya, Sivas, Zonguldak merkez ve merkez ilçeye bağlı köyler Muş'a bağlı köyler, Ordu, Samsun, Bursa, Yalova, Bartın, Düzce'nin Gümüşova, Çilimli ve Kaynaşlı, Çankırı'nın Orta, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu, Çanakkale'nin Bayramiç, Yenice ve Çan ilçeleri ile Konya'nın 11 ilçesinde de eğitime bir gün ara verildi.

* Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi ile Kınalı arasındaki TEM yolunda yaklaşık 300 kişi dün öğle saatlerinde mahsur kaldı. Akşam saatlerinde mahsur kalan vatandaşlara kumanya ve battaniye ulaştırılmaya çalışıldı.

* Rüzgâr nedeniyle TIR'ların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinden girişleri yasaklandı.

* Silivri-Edirne Karayolu TEM Kavaklı mevkisi, Selimpaşa D-100 yolu şiddetli kar ve bir TIR'ın devrilmesi nedeniyle trafiğe kapandı. Bölgede şiddetli tipi nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü.

* Hava sıcaklığının eksi 4 dereceye düşmesi nedeniyle, evsiz vatandaşlar İstanbul'da otellere yerleştirildi.

* Kar yağışı nedeniyle karşılıklı olarak; Yalova-Yenikapı, Armutlu-Yenikapı-Bostancı, Pendik-Yalova ve Kartal-Yalova deniz otobüsü seferi ve Erdek-Avşa-Marmara Adası feribot seferleri ile Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferleri iptal edildi.

* Kar yağışı ve tipi nedeniyle İstanbul'da Anadolu yakasının büyük bir bölümünde elektrik kesintileri yaşandı.

* Bursa'da evsiz Şenol Akçay (37) ile Giresun'un Saraycık'ta eski köy muhtarı Hasan Akkaya (73) donarak hayatını kaybetti.

* Hızı saatte 80-100 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle ise, Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli araba vapuru seferleri durduruldu.
Haberin fotoğrafları