kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Marmara Denizi'nde fırtına ve kar yağışı nedeniyle ulaşım aksıyor.

Marmara Denizi'nde, Boğazlardan geçmek üzere seyreden yerli ve yabancı bandıralı 23 gemi, saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle yolların devam edemedikleri için rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarına çevirerek demirledi.

Şarköy açıklarındaki 9 şilep ve tanker sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı'ndan geçmek üzere Gelibolu istikametinde demir alırken, 14 şilep ve tanker hava koşullarının normale dönmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

Bu arada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Şarköylü balıkçılarda iki gündür balığa çıkamadı.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA DENİZ ULAŞIMI NORMALE DÖNDÜ

Kuzey Ege'de etkili olan poyraz nedeniyle dün durdurulan Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada araba vapuru seferleri normale döndü.

Fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından araba vapuru seferleri bu sabah yeniden yapılmaya başlandı.

Yetkililer, tüm hatlarda seferlerin normal olarak sürdürüldüğünü bildirdiler.

İZMİR'DE VAPUR SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

İzmir'de dün akşam fırtına nedeniyle ara verilen arabalı vapur ve yolcu vapuru seferleri bu sabah yeniden başladı.

Yetkililer, Üçkuyular-Bostanlı arasındaki arabalı vapur seferleri ile Konak,Pasaport, Alsancak, Karşıyaka, Bostanlı, Bayraklı ve Göztepe iskeleleri arasındaki yolcu vapuru seferlerinin tarifeleri doğrultusunda seferlerine başladığını bildirdi.

TAŞUCU-KKTC ARASINDAKİ FERİBOT SEFERLERİ HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinden KKTC'ye yapılan feribot seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Taşucu Liman Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 5-7 kuvvetinde esen lodos ve fırtına nedeniyle Taşucu-KKTC arasında bugün yapılacak seferlerin karşılıklı olarak iptal edildiği, hava koşullarının düzelmesinin ardından seferlerin yeniden başlayacağı belirtildi.

Çoğunluğu KKTC'de öğrenci ve asker olan, aralarında limon ve portakal bahçelerinde çalışmak için Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten gelenlerin bulunduğu yolcular, Taşucu Gümrüğü bekleme salonu ile parklarda seferlerin başlamasını bekliyor.

(AA)